Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Azt mondják, ha valaki vidékre...

Azt mondják, ha valaki vidékre költözött egyszer, akkor nagyon nehéz visszamennie Budapestre! Ez valóban így van?

Figyelt kérdés
Tényleg ennyire nehezen vesznek házat vidéken? Most konkrétan egy Pesttől 30km-re lévő nagyon szép kis faluról beszélek.

2013. febr. 11. 19:28
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Így már kicsit érthetőbb az álláspontod, hogy bővebben leírtad. Néhány gondolatot leírok azért, remélem nem haragszol:

Munkavállalásnál úgy tudom, hogy ha vidékről jársz be, akkor a munkáltatónak kötelessége a közig. határig szóló bérlet 86 %-át megtéríteni. Plusz esetleg a HÉV vonalán is nézelődhetsz munka-ügyben, akkor az utazási időt is jelentősen rövidíteni lehetne.

Ha a nagyszülők dolgoznak, akkor hiába laknátok Pesten, akkor sem tudnának a gyerkőcre vigyázni, ha beteg, tehát ilyen szempontból nem lennétek beljebb.

Isteni finom házi pizzát lehet otthon csinálni. :)

Ha van veteményesetek, tyúkotok, az szuper, sokkal minőségibb kaját tudtok enni! :)

Próbáljatok esetleg ismerkedni, hogy ne csak 1 barátod legyen. Pl. gyerkőcnek szülinapi zsúrt lehetne tartani, ha jó időben van a szülinapja, amire bölcsis társakat lehetne meghívni szülőstől. Vagy esetleg egy nyári szalonnasütést rendezni.

Egy házzal általában ez a helyzet...kevés az az ember, aki azt tudja mondani, hogy készen van. :) Sok mindent meg lehet csinálni hétvégi barkácsolással, ha ügyes az ember. Mi pl. egy gardrób szekrényt fogunk készíteni a férjemmel tavasszal, barátainknál az apuka az apósával csinálta meg a tetőtérben a gipszkarton válaszfalakat, stb.

Nagyszülők nem tudnak meglátogatni Titeket alkalmanként? Nincs az előírva, hogy mindig nektek kell menni, esetleg 2-3 hetente ők is kimehetnek hozzátok és máris sűrűbben találkoznátok.

Ez persze tényleg csak az én véleményem, én mondjuk nagyon Pest-ellenes vagyok, de nagyon gondoljátok meg, hogy tényleg jobb lesz-e Pesten, főleg a gyereknek. (Én Pesttől 30 km-re nőttem fel, lassan 8 éve lakom Pesten és ha minden jól megy, 1-2 hónapon belül költözünk vissza a szülővárosomba, ahol sikerült venni egy masszívan felújítandó házikót, de alig várjuk már, hogy menjünk). Bocs, ha hosszú voltam. :)

2013. febr. 14. 11:45
 12/13 A kérdező kommentje:

Most már magam sem tudom mi lenne a jó.. mennék is, maradnék is!

Épp ma voltam Pesten, és alig vártam, hogy Csepelen beüljek a kocsiba, és hazaszáguldjak!

A házon mindent magunk csináltunk egy barátunk segítségével, mert szakemberre nem volt pénzünk, és a férjem szerencsére elég ügyes! Most a bútorzatot cseréljük le apránként natúr fenyő bútorokra, ez a gyengém, a férjem készíti el őket, pedig nem asztalos, és így töredékébe kerül, mintha megvennénk! :) Próbáljuk szépíteni, de olyan lassan megy.. :(

Ha találnék végre valami munkát a közelben..

Egyébként azt nem tudtam, hogy ha vidékről járok, akkor kötelező téríteni x %-ot. Bár ezt szerintem ők is tudják, ezért eleve fel sem vesznek, hisz vannak sokan akiknek nem kellene téríteni úti költséget!

Jajjj, nem tudom mi lenne a jó!! Félek, ha visszamennénk, megbánnánk! Ráadásul van egy shar-pei kutyusunk, és egy cicánk, akik kertlakók, szegény kutyánk nem tudom hogy viselné, ha a nagy kertből átköltöztetnénk egy 60nm-es lakásba.. :/

Köszönöm a válaszod! :)

2013. febr. 14. 23:14
 13/13 anonim ***** válasza:
Azért ha Pesttől csak 30 km-re laksz az nem a világ vége.Másnak ez csak álom hogy nem kell a nyüzsgésben élnie de mégis közel a főváros.Ha gyereked van és nincs nyugdíjas szülő tök mindegy hol laksz akkor se tudod kire hagyni a gyereket.Esetleg valami otthon végezhető munka?Tudom az nem sokat fizet .
2013. febr. 15. 08:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!