Kandallóba hány m3 fa kell egy télre ugy hogy ha 100m2 fűtök vele?
Mellette gázfűtéssel egészen más a kérdés .Különben igaza van a 2 nek . Vegyél egy autó kemény tüzelő fát,kb 10m3 t
Aztán kitapasztalod mennyi kell .Ha megmarad jó lesz köv.
évben.Ezt függ az időjárástól is .Inkább maradjon,mint ne legyen elég .
Aki azt mondta nem lehet nagy alapterületet befűteni kandallóval vegyen egyet és próbálja ki mert óriásit tévedett.
Jómagam egy 70 nm2-körüli családi házat fűtök vele,a középső szobában van és a többi helység össze van nyitva éjjel-nappal így 23-25 fok van bárhol a lakásban,egyedül az előszoba hidegebb az ajtónyitások miatt.Átlagosan reggel 7-től este 9-ig fűtök így havi 1,5-2 m3 tüzifa szükséges nekem, forintosítva 21-30000 Ft/hó lenne de mindig kevesebb mert nem csak veszem a fát hanem erdőből saját vágással pótolgatom a fogyást.
Kedves 6-os! Azért a helyedben azzal nem büszkélkednék, hogy lopod a fát (persze, ha a Tied az erdő, az más...).
Bocs az off-ért, de ezt nem tudtam szó nélkül megállni.
Attól függ milyen fával akarsz fűteni! Ha ecet fával akkor szükség lesz 80-100 köbméterre, lehet kevés is lesz.
Ha kemény fát vásárolsz akkor a rendszer kiépítésétől és még sok mindentől függően 4-7 m3 fa elég lesz elméletileg egy téli szezonra. Én 40 nm-et fűtök de egyenlőre csupa luk a ház(építkezés miatt), 3 hónapja fűtünk (sajnos frissen vágott) akáccal és eddig nagyjából 600kg(ez megfelel 0.5 erdei köbméternek) fa fogyott el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!