Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mit tegyek hogy varrás közben...

Mit tegyek hogy varrás közben az anyag ne csússzon el a tű alatt a varrógép használatakor?

Figyelt kérdés
Gyakran elcsúszik az anyag és akkor ferde lesz a varrat, ami idegesíteni szokott engem.

2013. febr. 3. 22:21
1 2
 1/14 szokratesz ***** válasza:
Ha ráengeded a talpat akkor az elvileg stabilan tartja az anyagot a két kezeddel meg (egyikkel hátulról másikkal előlről) pedig vezeted az anyagot. Így nem tud elcsúszni az anyag.
2013. febr. 4. 07:50
 2/14 anonim ***** válasza:
össze lehet fércelni, amit varrás után kihúzol, vagy gombostűkkel összetűzöd, úgy, hogy varrás közben kitudod húzni(tű feje feléd néz), mikor a talp közelébe ér
2013. febr. 4. 10:36
 3/14 anonim ***** válasza:
bocs, én a két anyagra írtam elöbb, de valóban mint 1-es, megvezetve a tű alatt elöl és hátum, és lassan varva, mert a gyorsnál nehezebb.
2013. febr. 4. 10:41
 4/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha ilyen problémád van, akkor vagy nem jól kezeled a varrógépet, vagy a gép elöregedett, hibás.

Normál állapotban lévő gépeknél, ha ráengeded a talpat, akkor az anyagtovábbító egyenesen viszi tovább az anyagot, nem kell ráncigálni elöl-hátul (ahogy az első írta).

Ha nem működik az anyagtovábbítód, akkor érdemes szétszerelni, megolajozni, kitisztítani a gépet, sokszor megoldja a problémát. Gyakran 1-1 beakadt cérnamaradék, porfoszlány akadályozza.

2013. febr. 4. 12:22
 5/14 fúróferkó ***** válasza:
Nézd meg másfajta anyaggal,(vastagabbal,szövettel stb)Majdnem minden anyaghoz más talpszorítás kell.Különösen a selyem,vékony anyagnál kell nagyobb talpnyomás.Azt tudod hol kell állítani?Ha tudod akkor szoríts rajta!
2013. febr. 4. 14:40
 6/14 szokratesz ***** válasza:

Nem ráncigálni hanem vezetni. Ezt írtam, elég nagy különbség. Tudod a legendás Május 1 ruhagyár varrógépeit is szereltem kölyökkoromban, s ott "kényszerűségből" valamennyit mmuszáj volt megtanulnom varrni géppel.

Az amit Te írtál csak akkor lenne igaz ha mindkét oldalon nagyjából egyformamennyiségű (súlyú) ruha kerül. Amint az egyik oldalon lényegesen több akkor abba az irányba kezd el ferdülni az anyag.

2013. febr. 4. 14:56
 7/14 anonim ***** válasza:

"Az amit Te írtál csak akkor lenne igaz ha mindkét oldalon nagyjából egyformamennyiségű (súlyú) ruha kerül. Amint az egyik oldalon lényegesen több akkor abba az irányba kezd el ferdülni az anyag."

Nem fogok veled vitatkozni, tény és való, hogy ez édesanyám 30 éves Neumann gépén így van. Az új Berninámon nem éppen. Életemben egyszer nem kellett még vezetnem az anyagot (ez nem jelenti azt, hogy nem tudom mi az, hogy vezetni), mert a selymet és a kabátnak való pamutszövetet ugyanúgy viszi, egyenesen.

2013. febr. 4. 15:21
 8/14 szokratesz ***** válasza:
Akkor Nálad biztos elég betenni az anyagot a talp alá, taposod a pedált és a kész megvarrt ruhát kiveszed. Nem is gondoltam, hogy a gépi varrás ma már ilyen egyszerű. Hogy fejlődik a világ. Kár hogy a varrógépek belseje még mindig ugyanolyan mechanikailag mint régen.
2013. febr. 4. 16:09
 9/14 anonim ***** válasza:

Nézd, egyenes varrásnál nem kell irányítanom. Nem szoktam fogni az anyagot, maximum az ölemben azt, amit majd beadok alá, illetve a tű ráillesztésekor szoktam tartani, hogy a helyén legyen. Onnantól megy magától.

A varrógépek mechanikai szerkezete még mindig a régi, de ma már olyan gépek is vannak, ahol lézerrel bejelölöd, milyen irányt tartson a tű, és magától beáll, valamint tartja a szélességet.

2013. febr. 4. 16:13
 10/14 szokratesz ***** válasza:
na akkor ezt is tudom, hogy a tű irányt tart. Én eddig úgy tudtam az fixre van szerelve.
2013. febr. 4. 16:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!