Mit tegyek hogy varrás közben az anyag ne csússzon el a tű alatt a varrógép használatakor?
Szia!
Ha ilyen problémád van, akkor vagy nem jól kezeled a varrógépet, vagy a gép elöregedett, hibás.
Normál állapotban lévő gépeknél, ha ráengeded a talpat, akkor az anyagtovábbító egyenesen viszi tovább az anyagot, nem kell ráncigálni elöl-hátul (ahogy az első írta).
Ha nem működik az anyagtovábbítód, akkor érdemes szétszerelni, megolajozni, kitisztítani a gépet, sokszor megoldja a problémát. Gyakran 1-1 beakadt cérnamaradék, porfoszlány akadályozza.
Nem ráncigálni hanem vezetni. Ezt írtam, elég nagy különbség. Tudod a legendás Május 1 ruhagyár varrógépeit is szereltem kölyökkoromban, s ott "kényszerűségből" valamennyit mmuszáj volt megtanulnom varrni géppel.
Az amit Te írtál csak akkor lenne igaz ha mindkét oldalon nagyjából egyformamennyiségű (súlyú) ruha kerül. Amint az egyik oldalon lényegesen több akkor abba az irányba kezd el ferdülni az anyag.
"Az amit Te írtál csak akkor lenne igaz ha mindkét oldalon nagyjából egyformamennyiségű (súlyú) ruha kerül. Amint az egyik oldalon lényegesen több akkor abba az irányba kezd el ferdülni az anyag."
Nem fogok veled vitatkozni, tény és való, hogy ez édesanyám 30 éves Neumann gépén így van. Az új Berninámon nem éppen. Életemben egyszer nem kellett még vezetnem az anyagot (ez nem jelenti azt, hogy nem tudom mi az, hogy vezetni), mert a selymet és a kabátnak való pamutszövetet ugyanúgy viszi, egyenesen.
Nézd, egyenes varrásnál nem kell irányítanom. Nem szoktam fogni az anyagot, maximum az ölemben azt, amit majd beadok alá, illetve a tű ráillesztésekor szoktam tartani, hogy a helyén legyen. Onnantól megy magától.
A varrógépek mechanikai szerkezete még mindig a régi, de ma már olyan gépek is vannak, ahol lézerrel bejelölöd, milyen irányt tartson a tű, és magától beáll, valamint tartja a szélességet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!