Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Normális hogy a membrános...

Normális hogy a membrános szivattyúmnak olyan hangja van, hogy majd' szét esik?

Figyelt kérdés

Van egy régi elektromágneses, membrános búvárszivattyúm. Bekapcsoltam és iszonyatosan erős hangja van.

Ez normális üzemi zaj, vagy valami baja van?

2009. szept. 3. 17:07
 1/4 anonim ***** válasza:
Üresen ne járasd, mert szétveri a belsejét. Ha vízbe teszed halk lesz!
2009. szept. 3. 17:10
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszi!

Megyek is és kipróbálom vízben.

Tegnap csak ki akartam próbálni, hogy működik-e, de úgy megijedtem a hangjától, hogy rögtön kihúztam.

2009. szept. 3. 17:15
 3/4 A kérdező kommentje:

Beleraktam egy vödör vízbe. Bedugtam, de nem sok változást tapasztaltam. Így is nagyon zajos. Rázkódott tőle az egész vödör. Pár másodperc után kihúztam. A vizet viszont nyomta szépen.

Esetleg lehet, hogy mélyebben kéne bemeríteni a vízbe?

2009. szept. 3. 17:45
 4/4 anonim ***** válasza:
Egy nagy mágnes mozgat benne egy membránt, ami szelepeken keresztül nyomja a vizet, ha nincs ellenállás, akkor a membrán hozzácsapódik a szivattyú falához, ez miatt képes eldeformálódni. Ha nyomás alatt kell dolgoznia, akkor ez a mozgás lelassul, nem verődik. Egy vödör víz gyakorlatilag semmi neki, jellemzően nagyobb mélységben szokták használni, ha leengeded legalább 5 méterre a vízbe, akkor már lesz 0,5 Bar munkanyomás, és elcsendesedik, ha mégsem teszi, akkor nézd át. A legtöbbön van egy csavar, amivel lehet állítani rajta.
2009. szept. 5. 07:23

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!