Használ valaki GLAMOX fűtő panelt, fűtésre?
Üdv!
Én nem használok, de
- Villamos árammal a fűtés min. 2-szer drágább, mint gázzal.
- A vezetékek esetleg nem arra vannak méretezve, hogy egy átlagos lakásban + 8-10 kWh teljesítményt rákapcsolj hidegben.
- Lehet itt jönni azzal, hogy energiatakarékos, meg hogy kikapcsolgat, de 1kWh hőenergiához ugyanennyit fel is kell vennie a hálózatból, legfeljebb lassabban.
1m3 gáz energiatartalma kb. 10kWh (kondenzációs kazánnal felületfűtéssel kb. 100%-ban ki is nyerhető belőle).kb 150Ft
10kWh villany pedig kb. 500Ft, éjszakai mérőn kb. 300Ft.
Sajnos ezek az arányok, akárhogy szépítik...
Ha a kéményt nem lehet megoldani, akkor nincs más lehetőség. Nincs korszerű villanyfűtés. Régen is egy kWh hőenergiát 1kWh elektromos energiából állítottak elő a készülékek és ma is. Max a dizájn változott. Állítólag az infra panelek jók, mert sugározzák nagyrészt a meleget és kellemesebb a hőérzet.
De a villany fűtés csak akkor elfogadható, ha tényleg nincs más ésszerű alternatíva, de látatlanból többet nem tudok segíteni sajnos.
Kértem árajánlatot egy fűtőpaneles cégtől kaptam is árajánlatot
Optimálisan méretezett fűtésrendszer számítások és visszajelzések alapján maximális teljesítménnyel átlagosan 2,5-4 üzemórát működnek egy átlagos téli napon.
Helyiségek összterülete: 51,45m2
Maximális teljesítmény: 5,1 kW
Maximális áramfelvétel: 22,17 A
Ezek az adatok alapján, mennyi lenne a napi villanyszámla?
Sajnos nem értek az elektromossághoz.
hát ez attól nagyon függ, hogy hány órát megy ez a kb. 5 kW.
mert az órák számával kell ezt havi szinten összeszorozni.
ennek a kWh energiának az ára kb. 40Ft/kWh+ÁFA, ha jól tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!