Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Használ valaki GLAMOX fűtő...

Használ valaki GLAMOX fűtő panelt, fűtésre?

Figyelt kérdés

Érdekelnének a személyes tapasztalatok vele kapcsolatban!

[link]

2013. febr. 1. 21:13
 1/7 anonim ***** válasza:

Üdv!

Én nem használok, de

- Villamos árammal a fűtés min. 2-szer drágább, mint gázzal.

- A vezetékek esetleg nem arra vannak méretezve, hogy egy átlagos lakásban + 8-10 kWh teljesítményt rákapcsolj hidegben.

- Lehet itt jönni azzal, hogy energiatakarékos, meg hogy kikapcsolgat, de 1kWh hőenergiához ugyanennyit fel is kell vennie a hálózatból, legfeljebb lassabban.

1m3 gáz energiatartalma kb. 10kWh (kondenzációs kazánnal felületfűtéssel kb. 100%-ban ki is nyerhető belőle).kb 150Ft

10kWh villany pedig kb. 500Ft, éjszakai mérőn kb. 300Ft.

Sajnos ezek az arányok, akárhogy szépítik...

2013. febr. 4. 18:01
 2/7 A kérdező kommentje:
Igen, de én egy helységet akarok fűteni, és ez egy szuterén, és fölötte van 4 emelet, és a kéményt nagyon nehéz megoldani. Van gázóra ki lehetne építeni a gáz fűtést. De ha mondjuk 6 évig magasabb villanyszámlát fizetek a téli időszakban, és nem költök el 1,5 millát fűtés kiépítésre akkor jobban járok. 1,5 millából szerintem 6-8 évig simán lehet télen korszerű villannyal fűteni. Ezért kérdezem, mert nem biztos hogy megtérül a befektetés ennyi idő alatt.
2013. febr. 4. 21:52
 3/7 anonim ***** válasza:

Ha a kéményt nem lehet megoldani, akkor nincs más lehetőség. Nincs korszerű villanyfűtés. Régen is egy kWh hőenergiát 1kWh elektromos energiából állítottak elő a készülékek és ma is. Max a dizájn változott. Állítólag az infra panelek jók, mert sugározzák nagyrészt a meleget és kellemesebb a hőérzet.

De a villany fűtés csak akkor elfogadható, ha tényleg nincs más ésszerű alternatíva, de látatlanból többet nem tudok segíteni sajnos.

2013. febr. 5. 08:10
 4/7 A kérdező kommentje:

[link]

Ennek szeretném a fűtését megoldani.

2013. febr. 5. 11:23
 5/7 A kérdező kommentje:

Kértem árajánlatot egy fűtőpaneles cégtől kaptam is árajánlatot

Optimálisan méretezett fűtésrendszer számítások és visszajelzések alapján maximális teljesítménnyel átlagosan 2,5-4 üzemórát működnek egy átlagos téli napon.

Helyiségek összterülete: 51,45m2

Maximális teljesítmény: 5,1 kW

Maximális áramfelvétel: 22,17 A

Ezek az adatok alapján, mennyi lenne a napi villanyszámla?

Sajnos nem értek az elektromossághoz.

2013. febr. 5. 15:59
 6/7 anonim ***** válasza:

hát ez attól nagyon függ, hogy hány órát megy ez a kb. 5 kW.

mert az órák számával kell ezt havi szinten összeszorozni.

ennek a kWh energiának az ára kb. 40Ft/kWh+ÁFA, ha jól tudom.

2013. márc. 7. 14:38
 7/7 anonim ***** válasza:
Ha valóban 2,5 és 4 óra között mennek a villanykályhák naponta, az 600 és 1000 Ft költséget jelent nappali áram díjjal számolva.
2013. márc. 12. 14:11

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!