Keresztszemes képet hogyan rögzítek egy faliórába?
Csinált már ilyet valaki? ha igen akkor hogyan fogott hozzá? /Az Oké, hogy leveszem az üveglapot és a mutatókat/ ráragasztotta? befogatta valahogy? melyiket könnyebb a kör vagy négyzet alapút?
ajándékot szeretnék, csak félek nekivágni, légyszíves segítsetek
Ez attól függ, hogy milyen órád van, mert azért nem mind egyforma!!!
Én eddig csak műanyag reklámórákat variáltam át. És nem anyagot, hanem papírképet tettem bele.
Tapasztalataim: Ezekben az órákban eleve volt egy kartonlap (a reklámmal persze). Volt, hogy ehelyett tettem be ugyanakkora másik kartonképet. Vagy az eredeti elé tettem egy vékony színes képet. Ezeket nem ragazstottam oda, a műanyag fedőlapot visszatettem, és az tartotta.
Ez jó időben és száraz helyiségben sokáig szép is volt.
De ami fűtetlen, nedves helyiségben volt, az egy idő után nem működött: A vékony papír eldeformálódott ahogy magába szívott nedvességet, és dudoros lett. Ezzel az volt a baj, hogy ekkor hozzáértek a mutatók! És ha hozzáérnek a mutatók, akkor többet erőlködnek, gondolom gyorsabban fogy az elem, míg végül teljesen beragadnak a dudorok közé a mutatók, és nem bírnak továbbmenni....
Ezért egy idő után inkább itt-ott leragasztóztam a vékony papírt, s úgy tettem be. Az úgy tartósabb, de nem örök életű az sem.
Mit csinálnék, ha anyagot vagy hímzést tennék bele?
Hát először is kikeményíteném! (Belenyomnám keményítős vízbe, megszárítanám, majd szépen kivasalnám.)
Utána betenném az órába, kipróbálnám, hogy mennyi hely van az anyag és a mutatók között, hogy biztos befér-e...
Kizárólag olyan alakút csinálnék, amilyen alakú az óra, és akkorát, amekkora az eredeti kép benne...
Ha befér, akkor egy az általam említett reklámórák esetén leginkább az eredeti papírhoz ragasztanám, de csak a közepén a mutatóhely körül és a széleken néhány ponton.
Ha viszont nem fér be az eredeti papírral együtt, akkor azt kiszedném, és csak az anyagot tenném be, akkor viszont a szélén folyamatosan ragasztóznám az órához és ha megszárad, akkor raknám vissza a mutatókat+fedelet, mely fedél széle a legtöbb esetben ugye odaszorítja még pluszba a széleket...
köszönöm a válaszodat, sokat segítettél :D
arra én is gondoltam, hogy kivasalom, de a kikeményítés jó ötlet :D
már csináltam tegnap egy kicsi demoképet és elviszem a kiszemelt óráshoz, hogy megnézzük elfér -e a mutatók alatt rendesen, aztán megvitatom vele, hogy hogy tudnánk befogatni...mert én is félek a gyűrődéstől, meg a ragasztótól...valahogy ki kéne feszíteni az anyagot, majd meglátjuk :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!