Kikormoltuk kandallót és utána próbáltunk befűteni de füstöl mindenhol orrán-száján. Mi a gond?
hátha a kormolás előtt nem füstölt,
csak utána,
akkor egyértelmű,hogy ti csesztétek el a kandallótokat,
Talán már meleg is van ,de azért elmondom .Ha a kandalló
tökéletesen ki van koromtalanitva ,akkor a kémény alsó
tisztitó ajtaját,kinyitni ,kivenni.Tükörrel végig nézni.De ha van a kéményen eső ellen tető nem is biztos hogy ki is lehet látni . Újság papírt összegyürni,és a kémény ajtóhoz
tenni.Ha jó a húzat viszi a lángot kifelé,ettől felmelegszik a kémény levegője,ajtó bezár,és már húzza is
a füstöt kifelé .
#1: Ilyenre nem vagyok kíváncsi kössz. Azt kérdeztem mi a baj, nem azt hogy miért. Ha nem tudsz érdemben segíteni inkább tartsd meg magadnak ezt a stílust.
#2: Nem a kémény kormol, hanem maga akandalló; és ez bennt van a lakásban, benti kandalló! A kémyény és benti cső is tisztítva van minden évben. Pl. alsó ajtót kinyitjuk ömlik belőle a füst.
Ha van vízszintes kéménycső azt is ki kell takarítani ill. a ti esetetekben valami elzárja a levegő áramlás útját. Lehet, hogy nem tud szívni levegőt , mert a korom elzárja a szívó nyílást valahol... Ilyenre tippelnék... Ha a kémény oldalon nincs tömődés akkor a szívó oldalon keresgéljetek. Látatlanba sajnos nincs jobb ötletem.
Pillangószelep van a kémény oldalon? Van huzata a kéménynek? A tisztító nyíláson dugj be egy papírt és gyújtsd meg, így ellenőrizhető a kéményhuzat...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!