Van olyan pálmaszerű szobanövény ami nem nő túl magasra?
Valami mini pálma féleség?
A Howea forsteriana-t néztem ki magamnak kép alapján, ahol éppen kicsi volt, de azt írják, szobában 2,2-5 méteresre nő, az meg nem jó nekem. Már csak azért sem mert olyan kicsi és zsúfolt a szobám, hogy ha megnő, akkora cserép nem férne el.
Valami olyasmi lenne jó, aminek a cserepe akár egy polcon vagy cipősszekrényen is elfér.
Eddig egy fikuszom van, és bár úgy tűnt, nem megy a dolog, mert kezdett haldokolni, de egy kis utánajárással most már végre megtanultam kezelni és már nagyon egészségesnek néz ki.
Megszerettem a szobanövényeket és kedvet kaptam még egy beszerzésére, és nagyon vágyom egy pálma szerű növényre.
Vagy ha nincs mini-ben akkor valami stílusos kinézetű növény kéne. Lehetőleg olyan, ami egész évben ugyanúgy néz ki, tehát ne kelljen évszakokat várni a virágzására. Sima zöld növény nagyon is megfelel.
Előre is köszönöm a segítséget.
(Tudom, hogy vannak oldalak ahol sok növény van felsorolva, de sajnos mostanában nincs időm azokat böngészni, ezért jöttem ide kérdezni, hátha van valakinek jó ötlete)
Egy elefántlábhoz mit szólnál?Meglehetősen igénytelen növény,és elég szépen néz ki.
Vannak egész kicsi példányok és elég lassan növekszik.
Az első válaszoló ajánlása azért nem tetszik, mert nem szeretem az olyan növényt aminek az a gyökér vagy milyen része kint van a talajból.
A vízipálma nagyon tetszik képek alapján. Utána fogok nézni a gondozásnak részletesebben, aztán ha alkalmas rá a szobám akkor beszerzek egyet.
Köszönöm a válaszolóknak.
(Érdekel más növény is, jöhetnek még ötletek)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!