Nem vettétek észre, hogy a gáz fűtőértéke csökkent, mióta a 10% árcsökkenést bejelentették?
A gázszolgáltatók nem ismerték el, hogy variáltak. A gáz fűtőértékét egy napi átlagból számolják. A fűtőértéket úgy tudja variálni, hogy akkor ad kisebb hőértékű gázt, mikor többet használják a fűtést. Pl délután, akkor ugyebár sokan vannak otthon, picit jobban fűtenek, főznek, fürdenek, és így jóval több gáz fogy a gyengébb minőségűből.
A jobb minőségűt viszont akkor engedi, mikor a gázfogyasztás a napi minimumon van. Így végső soron kijön neki a napi átlag, de mégis kicseszett velünk.
Kicsit unalmas már ez a vizezik, levegőzik, nitrogénezik a gázt téma... Már évtizedek óta ez megy. Minden áremelésnél előjön, ha meg nincs áremelés, akkor meg azért, mert biztos rontják a minőségét, azért nem lett drágább. Ha azóta folyamatosan rontanák a minőségét, már tiszta vizet/levegőt/nitrogént szabadna csak adniuk a csöveken...
Térjetek már észhez, és foglalkozzatok olyan dolgokkal, amire van ráhatásotok! Mondjuk keressetek többet, ha gond a drágább gáz. Lehet lepontozni!
"Térjetek már észhez, és foglalkozzatok olyan dolgokkal, amire van ráhatásotok!"
Már ne haragudj, de végigolvasnád mégegyszer a válaszodat, hogy mekkora hülyeséget írtál?
Mint adófizető állampolgárnak és a TIGÁZ szerződéses ügyfelének nincs közöm ahhoz, hogy a pénzemért mit kapok?
A te megfogalmazásodban: gázt, vagy nitrogént?
Szerintem van közöm. És a "keressetek többet" mentalitás az, ami miatt bármit megcsinálhatnak velünk.
"nincs közöm ahhoz, hogy a pénzemért mit kapok?"
De van. Erre írtam, hogy ha nem azt kapnád, hanem igaz lenne a folyamatos rémhír, hogy évek óta folyamatosan csak csökken a fűtőértéke, már nem is lenne fűtőértéke egyáltalán. De könnyű puffogni, ezt megértem, és a tompaagyú köznép mindig is harapni fog az ilyen híresztelésekre. Csak gondolkozni ne kelljen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!