Az emberek nagy része miért ingatlanközvetítővel hirdeti az ingatlanát?
Sokan azért mennek ingatlanoshoz, mert nincs kedvük naponta többször megmutogatni az esetleg kilométerekre lévő ingatlant különféle (sokszor csak unatkozó) érdeklődőknek.
:)
Véleményem szerint egy esetben van értelme ingatlanost megbízni, mégpedig akkor, ha a tulajdonos nem az ingatlanban lakik és problémás lenne akár hetente többször is odautazni, hogy megmutassa a lakást az érdeklődőknek. De sajnos sokan vannak, akik ott laknak a lakásban és így is ingatlanossal hirdetnek. Őket nem igazán értem, szerintem esetükben az ingatlanos semmi olyan plussz szolgáltatást nem csinál, amiért megérne kifizetni több százezer Ft-ot. Szerintem az emberek azt hiszik, hogy az ingatlanosok „hú, milyen nagy szakemberek” és ezért kötnek velük szerződést, pedig kb. annyira tudnak felmérni egy lakást mint egy átlagember. Az árat internetes hirdetések és a környékbeli eladások alapján be tudná mindenki lőni magának és a hirdetéseket is fel tudnák tölteni maguknak.
A 3-as válaszoló pedig igazat mond, vannak szép lakások amiket még hónapokig hirdetnek, pedig már rég elkelt. Az a csali, amivel becsalogatják az érdeklődőt, akinek aztán elhintik a dumát, hogy „Sajnos, az már elkelt, de tudunk ajánlani másikat!” Én kb. 3 hónapja keresek lakást, volt olyan, amire még december elején mondták, hogy már eladták, ehhez képest folyamatosan frissül a hirdetés és még most is fent van a legnagyobb ingatlan hirdető oldalon. Ráadásul az eddigi tapasztalataim szerint nagyon megbízhatatlanok, egyáltalán nem ügyfélorientáltak. Főleg az OC-vel vannak rossz tapasztalataim. Az a baj, hogy mivel a hirdetések 99%-a ingatlanos által lett felrakva, így sajnos nem lehet őket megkerülni.
Azért, mert az ingatlanosoknak van idejük és eszközeik arra, hogy "teleszemeteljék" a hirdetési felületeket, elárasszák ajánlataikkal a piacot. Ennek eredményeképpen a magánszemélyek hirdetéseit nagyon nehéz megtalálni. Az ingatlanosok arra hivatkoznak, hogy velük könnyebben megtalálja a vevő a lakást. Voltaképpen tehát egy olyan problémát old meg az ingatlanos, amit ő maga okozott.
Persze sokan vannak azok is, akik tényleg nem akarnak foglalkozni az értékesítéssel, és ezért bíznak meg szakembert.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!