Hogy érdemes szigetelni a ház falát az alábbiak alapján?
Belső hőszigetelésnek nem látom sok értelmét, mert födém, aljazat vasbeton meg minden más kivezeti a hőt. Ami kint van a földből az külső hőszigeteléssel (10 cm-nél mindenképp legyen vastagabb, nem sokkal drágább a hungarocell mert vastagabb), ami föld alatt van azt nem kell szigetelni, mivel a föld maga is szigetelő.
Fontos hogy a padlástérbe kőzetgyapot táblákat kell letenni (csak simán letenni szorosan, nem kell sehogy rögzíteni). Sajnos pontosan nem tudom elképzelni hogy nézhet ki ez a ház (pl lábazat helyzete), ezért az írásom nem vehető szentírásnak.
Hőszigetelést nagyon könnyű elrontani, sajnos az a tapasztalat hogy el is rontják sokszor mert nem értenek hozzá, ezért érdemes drága de hozzáértő szakemberrel megtervezni.
A jó lábazatszigetelésnél a föld alá is tesznek legalább 60cm re szigetelést. Oda zárt cellás táblákat használnak. Szerintem oda is tegyél kívülről. Nemtudom a fent említett lépcső miben akadályoz. Természetesen szétverni nem kell, de amennyire lehet szigeteld be körülötte.
Belső szigetelést kerüld ha lehet.
Puskát is lehet kapni, mégis tilos embert ölni....
Ha belülről hőszigetelsz, mi védi meg a faladat/-víz -villanyvezetékedet a fagytól?
A vízvezeték kérdéses,de a villanynak nem árt.
Egyébként már nem csináltattam meg a szigetelést,mert elég jó ez 38-as fal még.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!