Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ki hány négyzetméteres kertes...

Ki hány négyzetméteres kertes házat épített, és bevállt e ez a nagyság?

Figyelt kérdés
Úgy értem, hogy valaki pl.kicsit építettetett, és megbánta, mert nagyobb jobb lett volna, vagy msáik véglet, hogy valaki nagyot építettett és nehéz fenntartani a nagysága miatt.Előre is köszi a válaszokat!
2009. aug. 29. 19:23
 1/5 anonim ***** válasza:

Én 116 nm-est építettem, ebből 2db kb. 11,5 nm-es hálószoba, 9 nm dolgozó szoba, 7,5 nm fürdő, 7,5 nm mosókonyha, 2,5 nm gardrób, 2,5 nm spejz, a maradék egyben konyha+étkező+nappali.

Közben született még egy gyerkőc, úgyhogy jó lenne még egy szoba...

2009. aug. 29. 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Én 440m2-es családit építtettem, poroterm téglából+ nikecell rá. A hőszigetelése tökéletes. Sofa fa ablakokat választottunk. Van benne 9 szoba, 2 nagy nappali, egy szauna+gőzkabin rész, társalgó, egy wc, 3 nagy fürdőszoba, 3 konyha, 3 étkező, 1 mosókonyha, egy konyha előtti társalgó, egy dolgozószoba, egy télikert, 3 terasz, egy 2 állásos garázs 2 "spajz", egy dohányzó.

Őszintén? A legfelső szintet gyakorlatilag egyáltalán nem használjuk, a felette lévő tetőtéri szintet sem, ami dohányzó szobának lett csinálva. A garázsban a kutyák vannak, a kocsik kint állnak az udvaron egy fedett kültéri "garázsban". Felesleges volt ekkora ház, én is már belátom, de annak idején jónak tűnt.

2009. aug. 29. 20:03
 3/5 anonim ***** válasza:
Előzőnek: jól fog még jönni a nagy ház. Ha felnőnek a gyerekek, leválaszthattok benne több lakást, jó lesz több generációs háznak.:)
2009. aug. 29. 23:54
 4/5 A kérdező kommentje:
Mi épp most tervezetjük, de úgy indultunk, hogy maximum 90-100 négyzetméteres legyen, de valahogy sehogy sem jön össze, akárhogy faragjuk,120 nm nél kissebbre nem sikerült kihozni,dehát a két gyerkőcnek egy egy hálószoba kell, egy dolgozószoba,egy háló nekünk, egy háztartási heylség, fürdőszoba, nappali-konyha , ebédlő, meg egy kis éléskamra, és ebben még nincs benne a kazánház, meg a garázs.Soknak találom így is, de csak fenntartás céljából sok, egyébként nem is lesz nagy.Szóval nehéz ez, hogy mekkora legyen a ház.Várom a további tapasztalatokat,meg, hogy szerintetek, hol lehetne lefaragni a 120 ból.
2009. aug. 30. 15:02
 5/5 anonim ***** válasza:
garázst külön építsd, tehát pl azt ne fűtsd és válaszd le a háztól egy kültéri ajtóval. Annak nagyon rossz a hővezető képessége
2009. szept. 1. 21:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!