Igen , elsőre valóban soknak tűnik. De gondolj bele melyik a drágább? Venni egy 20 ezer forintos vásári láncfűrészt ami occsó műanyagokból, bimbi keménységű lemezekből van hajtogatva, minden alkatrésze arra tervezve, hogy eladás után azonnali elhalálozást jelentsen be. Vagy veszel egy drágábbat amit minőségi anyagokból nagyon sok tapasztalat alapján megkonstruáltak.
Én 22 éve használok egy husqvarnat (előtte sthilem volt). 15 évig rendszeresen évi 100-150 m3 fát dolgoztam fel vele. Még semmi nem lett cserélve rajta a lapon láncon és egy kuplung szetten kívül. A mai napig is úgy indul mint amikor megvettem.
Hidd el ebben az esetben biztos hogy az olcsóbb az drágább.
A két lóerő pedig ne tévesszen meg. Házkörüli munkákhoz, tüzifadaraboláshoz tökéletesen megfelel. Ezeken mikrolánc van aminek kisebb az ellenállása ezért kicsit hatványozódik az a 2 lóerő egy 3/8-os vagy 404es lánchoz képest.
De a döntés a Tied:)
2013. jan. 13. 19:29
2/14 kunu lenke válasza:
Szia.A minőséget meg kell fizetni!Rengeteg szakember dolgozik azért,hogy a világ egyik legjobban kifejlesztett és kivitelezett termékeit gyártsák és forgalmazzák.Ezek a készülékek nem hobbi célra készülnek,hanem hosszútávra erős igénybevételekre tervezve,és folyamatosan tesztelik minőségileg is,igyekezve törekedve arra,hogy a legtökéletesebb megbízhatóbb minőséget kapjunk!Neked kell eldönteni mit is szeretnél játék gépet ,vagy minőségit amire mindig minden körülmények között számíthatsz ha karban is tartod akár egy életre!20.000-30.000 Ft-rt is lehet venni gépet amit játékként barkácsolni is használhatod évente 10-20 órára mert azok csak erre jók!De vegyünk egy Stihl-T több száz üzemórát bír havonta főleg ha vigyáz is az ember rá és megfelelő üzemanyagot él olajat használ hozzá!A hosszútávú munkához a Stihl egy jó megbízható munkatárs !Ne sajnáld rá a pénzt szólás=olcsó húsnak híg a leve!
2013. jan. 13. 19:31
3/14 A kérdező kommentje:
Kössz mindenkinek,ezek után veszek 1 Stihl-t :)
2013. jan. 13. 19:42
4/14 anonim válasza:
Az én Stihl-em (025) is 15 éve van meg. Minden évben azzal aprítom a tüzelőt, A telken is használom. Egyszer kellett megvenni, 5 éve volt benne cserélve a kuplung. 10 évenként kell pluszban egy kuplungcsere. Láncot/láncvezetőt más gépen is cserélni kell. Annyi, hogy mindig megfelelő volt a keverék, és sosem használtam kopott lánccal. Jól indul a mai napig. Persze nem volt olcsó, de mai napig kapni hozzá alkatrészt, ráadásul egy 20.000-es gép, jó ha kibír két évet. Az évi 10.000 forint. Egy 150.000-es stihl kibír simán 20 évet (szerintem többet is). Az évi 7500 forint. Ugye melyik is érte meg jobban? De ez persze nem csak a stihl-re igaz, nagyon jó a husquarna, és a dolmar is.
2013. jan. 13. 19:54
5/14 anonim válasza:
Noha egyetértek a Stihl-rajongókkal, otthoni tüzelő felvágásához teljesen jó az olcsó fűrész is. Nekem az MTD elektromosa van ami olyan 16-ért kapható most, 4 éves, eddig egy láncot kellett csak venni hozzá és 2 liter olajat. Egy benzines gépet folyamatosan karban kell tartani, szervizelni, és addig a munka is áll. Az elektromos annak jó, aki évente 30 köbnél nem vág többet(mint én), annál nem lehet olcsóbban kijönni.
Egyébként azt mondják hogy ez a kis Stihl elég gyenge, ráadásul a minősége sem olyan mint a nagyobb változatoké. Ha mindenképpen Stihl kell, akkor inkább egy MS181, de egy Makita EA3500S40 még ideálisabb.
2013. jan. 13. 20:02
6/14 anonim válasza:
Valóban,abban egyetértek, hogy az mtd kiemelkedően jó ár/érték aránnyal bír. Több fórumon is dícsérik az ún Piroska benzines MTD-t, mint tartós, erős fűrész. DE 15 éve még nem volt olcsó alternatíva, és a telekre kell a benzines. Viszont hosszú távon jó befektetés. Akár egy megkímélt 025-ös is, 40.000 körül.
2013. jan. 13. 20:12
7/14 kunu lenke válasza:
Szia.Nekem jelenleg Dolmár-om van !A Tűzoltóságnál is jó néhányan használják ezt a márkát, ma már a Makita gyártja csak a neve maradt.Az én benzines gépem most 7 éves 1 szer vittem szervizbe átnézetni és szűrőt cseréltek benne,de még mindig a gyári lap van rajta mindössze csak láncot kellett néhányat cserélnem rajta..Én is a láncfürésszel keresem a kenyerem de nevesincs márkátlan gépet még 1 napos munkára se vennék!Én is Stihl-t vettem volna anno csak hát ha véletlenül olyan helyen dolgozom ahol másnak is van Stihl-je nem akartam,hogy véletlenül elkeveredjen,inkább ezt a márkát választottam mert más nem nagyon használ ilyen típust nincs tévedés.
2013. jan. 13. 23:10
8/14 anonim válasza:
30 éve fakitermeléssel foglalkozó barátom azt mondta, hogy inkább vesz egy használt 15 éves Stihl fűrészt, mint egy újat, mert ennek már csak a neve ugyanaz, a minősége meg sem közelíti a régit.
2013. jan. 14. 15:42
9/14 A kérdező kommentje:
Akkor Milyet érdemes venni?
2013. jan. 14. 19:17
10/14 szokratesz válasza:
nem hinném, hogy a mai termékei a sthilnek vagy husqvarnának rosszabbak lennének. Talán csak túl finomítják a dolgokat a régi robosztus szerkezetekhez képest. Nekem is az első fűrészem egy sthil 051 (ha jól emlékszem) 17 kg volt feltöltve orrpáncélos lappal. Na azzal egy órát dönteni meg darabolni felért egy komoly tornaórával.
Tehát a maiaknál a súlycsökkentés miatt van az, hogy amit lehet könnyítenek, átszerkesztenek. Ezért van az a képzet, hogy nem bírnak annyit. Egy régi kontra sthilre ha ráesett egy faág hát ráesett és kész. Nem lett semmi baja hisz nem nagyon volt műanyag ami eltörjön. A maiakon viszont amit lehet abból gyártanak a súlycsökkentés miatt. Az is igaz hogy voltak téves fejlesztések pl.pont a sthilnél amikor műanyagkosaras fötengelycsapágyakat alkalmaztak de aztán hamar rájöttek tudtommal a tévedésre:)
Szóval az is igaz, hogy egy használt márkás tényleg többet ér mint egy új gagyi, de azért a használttal óvatosan, hozzáértővel menj venni. Ha újat veszel ebből akkor viszont nem tévedhetsz:)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!