Érdemes padlófűtést csináltatni?
Mindenképpen olyan fűtési-rendszer kiépítésére törekedjetek, amely alacsony hőfokú vizet kényszerkeringet (tehát nyomás alatt van). Ez azért fontos, mert a "világ" az alacsony hőfokú rendszerek elterjedésére rendezkedik be. (Már nem divat a kilencven fokra felfűtött "öntöttvasradiátor...)
Ennek az az oka, hogy gazdaságossá tehető a fűtés, és az alternatív módok (kondenzációs kazánok, hőszivattyúk, napkollektorok, stb.) is ezt a technológiát alkalmazzák.
Tehát padló ÉS falfűtés.
Én épületgéspész mérnök vagyok és csak lebeszélni tudlak a padlófűtésről!
Nagyon egészségtelen egyrészt az allergia miatt, másrészt pedig izületi problémát is okoz, az állandó meleg a talapd alatt!
Lakószobába (nappali, hálószoba, gyerekszoba) egyátalán nem ajánlom! Fürdőszobába, Wc-be be jó, mert ott nem töltesz el túl sok időt, és a víz is könnyebebn felszárad.
A falfűtés eléggé gazdaságtalan, bár roppant esztétikus, hogy nem látszanak csövek és fűtőtestek.
Én radiátoros megoldást pártolom, és én is azt csináltatok a saját házamba.
REmélem tudtam segíteni a döntésben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!