Hogyan "szellőztetek" ki egy könyvet?
Figyelt kérdés
Kaptam egy használt könyvet, de iszonyatosan fura szaga van (kb cigifüst, plusz dohosság, plusz még valami), hogy lehet eltüntetni ezt a szagot? Megfulladok olvasás közben...2013. jan. 3. 14:34
1/3 anonim válasza:
próbáld meg minden tizedik lapot kitámasztani, mintha beletennéd az ujjaidat. papírral, kartonlappal.
ezután tedd jó lellőző helyre (léghuzatba), és hagyd ott egy hétig. utána válts lapokat. sajnos elég hosszadalmas a dolog, de a papírból másként nem jön ki roncsolás (gőz, víz, kemikáliák) nélkül, a büdöset elfedni valami más szaggal meg nem a legkellemesebb.
2/3 anonim válasza:
fasz vagyok, épp a lényeget felejtettem el: gerinccel lefelé tedd le a könyvet, hogy a lapok szétnyíljanak legyezőszerűen, és átjárhassa a levegő.
3/3 anonim válasza:
A cigi vagy egyéb kellemetlen szagtól az ecet segít megszabadulni.
Tegyél egy széles szájú edénybe ecetet, és fölé a legyezőszerűen szétnyitott könyvet. Időnként változtass a szétnyitás helyén. Vigyázz, hogy a könyv ne essen bele az ecetbe.
Viszonylag hosszú idő szükséges a szag semlegesítéséhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!