Buzgár van az udvaromban mit csináljak vele?
Olvasd végig ha belekezdtél veled is megtörténhet!
Valamikor régen nagy tavak voltak a kertem végénél de 30 éve betöltötték őket és városrész épült rá. Ez azt eredményezte hogy a talajvíz feljebb jött. Nem is ez a probléma hanem az hogy egy gödör alakult ki az udvarunkon amibe mindíg szivárog a víz.
Az önkormányzat egy csővel megoldotta ezt a problémát már elfolyik a víz a csatornába.
De itt jön a probléma...
A fater betöltötte a gödröt aminek semmi értelme nem volt mert egy dagonya lett belőle mint a csőtöréseknél.
Én betöltöttem kövekkel és betondarabokkal.
-Úgy nézett ki ez jó megoldásnak tűnik. Az is volt vagy 2 3 évig de most újra sülyed a föld azon a helyen. Valószínűleg viszi ki a víz az apróbb kavicsokat.
Mit tudnék kezdeni ezzel a dologgal?
Elég aggasztó a dolog mert a kerítésem vonalában van és amúgy is kicsi udvarom területe ott használhatatlan.
Hogy tudnám stabillá tenni a talajt úgy hogy a víz elfollyon ne áztassa fel és ne is visszafele jöjjön a víz?
30 éve folyik eme földalatti csobogó.
Mindenképpen kibontatnám, mi van, ha most sikerül eltömítened, azt a részt is boldogan használod, és később kiderül, hogy a víz a házad alatt jön fel attól kezdve, mert ott talált utat magának.
Én már csak kibontatnám és megnézetném, valóban csak talajvíz, vagy valami egyéb helyről van-e utánpótlása???
Van utánpótlása. Elzárhatatlanul. Kövek között odalle elfolyik a víz de viszimagával az apróbb kavicsokat és ettől sülyed a hely.
Aknában én is gondolkodtam. csak nem tudom az jó megoldás lenne e hogy az akna falába alul kis csöveket lukakat tennék körbe és mellette murvával feltölteném a talajt?
A kerti tó sajnos nem jó megoldásmert épületek veszik körbe ezt a helyet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!