Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Buzgár van az udvaromban mit...

Buzgár van az udvaromban mit csináljak vele?

Figyelt kérdés

Olvasd végig ha belekezdtél veled is megtörténhet!

Valamikor régen nagy tavak voltak a kertem végénél de 30 éve betöltötték őket és városrész épült rá. Ez azt eredményezte hogy a talajvíz feljebb jött. Nem is ez a probléma hanem az hogy egy gödör alakult ki az udvarunkon amibe mindíg szivárog a víz.

Az önkormányzat egy csővel megoldotta ezt a problémát már elfolyik a víz a csatornába.

De itt jön a probléma...

A fater betöltötte a gödröt aminek semmi értelme nem volt mert egy dagonya lett belőle mint a csőtöréseknél.

Én betöltöttem kövekkel és betondarabokkal.

-Úgy nézett ki ez jó megoldásnak tűnik. Az is volt vagy 2 3 évig de most újra sülyed a föld azon a helyen. Valószínűleg viszi ki a víz az apróbb kavicsokat.

Mit tudnék kezdeni ezzel a dologgal?

Elég aggasztó a dolog mert a kerítésem vonalában van és amúgy is kicsi udvarom területe ott használhatatlan.

Hogy tudnám stabillá tenni a talajt úgy hogy a víz elfollyon ne áztassa fel és ne is visszafele jöjjön a víz?

30 éve folyik eme földalatti csobogó.

2013. jan. 1. 15:08
 1/3 anonim ***** válasza:
Akkor most szépen ki kell ásni a gödröt, kitiszítani az elfolyót, csinálni egy normális aknát, azt lefedni természetesen számolva a föld és rajta gyalogolók súlyával, vagy ha nagyobb területről beszélünk, akkor lehet fejleszteni a dolgot draincsövezéssel, de leginkább célszerű volne egy kertitóban gondolkodni.
2013. jan. 1. 15:24
 2/3 anonim ***** válasza:

Mindenképpen kibontatnám, mi van, ha most sikerül eltömítened, azt a részt is boldogan használod, és később kiderül, hogy a víz a házad alatt jön fel attól kezdve, mert ott talált utat magának.

Én már csak kibontatnám és megnézetném, valóban csak talajvíz, vagy valami egyéb helyről van-e utánpótlása???

2013. jan. 1. 16:03
 3/3 A kérdező kommentje:

Van utánpótlása. Elzárhatatlanul. Kövek között odalle elfolyik a víz de viszimagával az apróbb kavicsokat és ettől sülyed a hely.

Aknában én is gondolkodtam. csak nem tudom az jó megoldás lenne e hogy az akna falába alul kis csöveket lukakat tennék körbe és mellette murvával feltölteném a talajt?

A kerti tó sajnos nem jó megoldásmert épületek veszik körbe ezt a helyet.

2013. jan. 1. 17:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!