Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Kinéztem az OBI-ban egy 4-es...

Kinéztem az OBI-ban egy 4-es mennyezeti spot lámpát, de mint kiderült, földelés is kell neki. Hogyan oldjam meg?

Figyelt kérdés
Régebbi kertes házban lakunk, a konnektorok természetesen földeltek, de a villanynál csak a fázis és a nulla vezetékek vannak a mennyezetben. A lámpa azthiszem fémházas, szóval félek, hogy ha nem lenne leföldelve, akkor baj lenne belőle. Semmilyen átalakítást nem fogok csinálni, szóval ha mindenképpen kell neki a földelés, akkor másikat kell nézzek.:(
2012. dec. 26. 23:13
 1/8 anonim ***** válasza:
28%

Nem is kell átalakítani semmit. Húzass be egy földkábelt a csillárhoz, egy valamire való villanyszerelőnek ez 20 perc, és ebben 5 perc cigaretta és 5 perc kávészünet is benne van.

Ha ügyesebb vagy, te is meg tudod csinálni.

2012. dec. 26. 23:19
 2/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Igen, pont erre mondtam, hogy nem szeretnék semmit behúzatni, stb. Így, földelés nélkül veszélyes lenne?
2012. dec. 26. 23:44
 3/8 Napkiraly ***** válasza:
100%
Hagyd a francba, a szabvány szerint ma már minden lámpához kell a föld, ezért van beépítve. Amúgy sem markolászod a csillárt, de nem szabad gondot okoznia
2012. dec. 27. 00:01
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Mivel a mennyezeten van, nem sűrűn fogod tapogatni, nyugodtan felszerelheted földelés nélkül.
2012. dec. 27. 07:35
 5/8 anonim ***** válasza:

Nem szükséges neki a földelés csak a szabvány miatt van rajta.Semmi bajod nem származhat belőle és egyébként sem találnál olyat amin nincs földelő pont mert a gyártók olyan szigorúan veszik hogy még a műanyag lámpatestre is raknak!

(vill.szer)

2012. dec. 27. 08:44
 6/8 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!:) Akkor megveszem.
2012. dec. 27. 17:23
 7/8 Zsolt75 ***** válasza:

NIncs jelentőssége a mennyezeten. Szerintem is hagyd.

Az meg ,hogy 20 perc alatt be lehet húzni? És ha nem cső megy oda hanem vakolat alatti vezeték? Akkor hol húzza a 20 perces okostojás? Akkor le kell verni a vakolatot vagy vezetékcsatornát kell tenni.... de ennyire nem vészes ez a kérdés.

2012. dec. 28. 14:21
 8/8 anonim válasza:
Föld nem kell hozzá! A plafonon úgy sem fogdosod a lápát! Nálunk sincs a lámpákban földelés.
2014. aug. 18. 19:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!