Fényes nappal kiraboltak. Ötletek? (részletek lent)
Családi házban lakom, Budán.
Egy hónapja fényes nappal kiraboltak, elvittek minden nagyobb értéktárgyat.
A szomszédok nem láttak senkit, a rendorség "dolgozik rajta", de mindannyian tudjuk, hogy ha egy hónapig holgoznak, az mit jelent.
Biztonsági kamera nincs az utcában, a lakásban volt egy rejtett kamera, de az arcuk (4) nem látszik.
Oszinten, nem bízom a rendorségben, ismerosök körében sem az volt a tapasztalat, hogy valaha is megtalálták a betöroket, természetesen nem vágom el ezt a vonalat sem, lehet hogy sikerrel járnak...
Csináltam egy weblapot, oda feltettem a videót, terjed is rendesen, de eddig semmi.
Egyáltalán hogy a fenébe tud valaki úgy felpakolni negyed lakást egy kis kocsiba NAPPAL, hogy senkinek nem tunik fel??????????? Megáll az eszem.
A szomszédok nagyrészt idos, kicsit rokkant emberek. Családjuk aligha van, ritkán, 2-3 évente jönnek.
Figyelem a vaterát, teszveszt, minden aukciós és "olcsó áru vagy használt áru" oldalt, ahol felbukkanhatnak a dolgaim, eddig semmi. Körbejártam néhány piacot is, semmi.
Merre indulhatnék el? Mit csináljak? Ötletek? Esetleg neadjisten tapasztalatok?
Na mit gondolsz, kik csinálták. Ki az, akiknek ebben az országban csak jogaik vannak?
(Súgok: NEM a politikusok voltak)
A sündőröktől meg ne is várj semmit. Nekem kb. hasonló módon csórálták el a kerékpárom és a laptopom is. És mit csináltak? Semmit. Nevetséges semmirekellő ingyenélő bohóctársulat..."szolgálunk és védünk", whehehee....de legalább traffipaxozni azt tudnak :$
Mit értesz nagyobb értéktárgy alatt?
Pl. hifit, tévét, dvd lejátszót röhögve továbbadják kéz alatt sutyiban, nekem pl. eszembe nem jutna vaterára feltenni...
Ha a videót felrakod közösségi portálra (fészbuk), úgy még gyorsabban elterjed és nagyobb esélyed van, hogy valaki látta őket. Nem azért mondom, de ha én például arra sétálnék és látnék 3-4 formát, aki más házát rabolja ki (nyilván nem kezdők és nem órákig tököltek, hanem összerakták a cuccot és húztak is el), mocsok gyorsan felvenném a nyúlcipőt, mielőtt észrevesznek, el tudod te is képzelni szerintem, hogy miért.
Hogy mit csinálja... Lakásba masszív riasztórendezszer, rejtett kamera a bejárathoz, hogy felvegye a pofájukat, ablakokra masszív rács... Mást hirtelen nem tudok. A holmijaidnak szerintem búcsút mondhatsz.
Nem sok jóval biztatlak.
őrző-védő szolgálatra bekapcsolt riasztóval szereld fel a házat.
Sajnálom, de ezt fújhatod...
Úgy törtènhet meg az ilyesmi, hogy mindenki sz.rik egymás fejére.
Régen zárni sem kellett az ajtót, ès a szomszédok is figyeltek egymásra.
Lehet tudni, hova töltötted fel a videót? Kíváncsi lennék rá.
Nálunk vállal betörték úgy az ajtót, hogy ripityára tört a fa és az ajtófélfa. Mindegyik szomszédunk öregember, akik azt is hallják, ha lábujjhegyen elmész a folyosón, mert már lesnek is ki. A széttörő ajtó hangját fura módon senkisem hallotta, sőt, a papagájom sipítozását se, amit én két emelettel lejjebb tisztán hallottam.
Holott nem kellett volna hősiesen kirohanni, csak egyszerűen hívhatták volna a rendőröket, az is lehet, hogy elég lett volna...
Pár évvel ezelőtt (100 lakásos társasház) fényes nappal az egyik lakást az utolsó szögig kirámolták. Amikor a szomszédok rákérdeztek a rakodóknál, azt mondták, hogy a tulaj kérte meg őket, mert eladja a lakást, költözik máshova.
Nyáron ugyanitt asszonyka kiköltözött a hétvégi házába, egy alkalommal felment a saját lakásába, és tök üres volt. Senki nem hallott semmit, valószínű, hogy házbeliek voltak.
ma 03:41:
Persze, hogy nem szól senki szívesen a rendőrségnek.
Az egyik barátom szólt, meg is lett az eredménye: több alkalommal be kellett menni a rendőrségre, mondhatom nagyon örültek a munkahelyén is. Ráadásul később a rendőrségen együtt kellett várakoznia a gyanúsítottak rokonságával. A "hogy a rák egye ki a beled" volt a legenyhébb, amit mondtak neki. Persze a rendőröket ez nem érdekelte. Utána meg járkálhat a tárgyalásokra tanúskodni. Szintén a népes családi kör "társaságában"
Csodálod, hogy inkább úgy tesznek az emberek, mintha nem látnának/hallanának semmit?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!