Milyen típusú Vegyes tüzelésű kazánt vegyek?
csak is öntvényt,itthon a Dunaferr gyártja a No.1-t. AMiket meg is vehetsz igen baráti összegért pl. a Baumaxban-kb. 150.000 Ft-ért ! És ez nagy ajtajú,jó hatásfokú és huzatszabályzós is !
Én mindenképp rákötnék egy hőcserélőt is,hogy legyen fűtési szezonban "ingyen" melegvizem. Ehhez kell a hőcserélő,3 járatú szelep,1 bojler,ami a tárolód lesz,de fűtési szezononkívül akár ez is szolgátathat HMV-t. KOnzultálj fűtésszerelővel (mint én is),ez a "kis" plussz költség még hozzá,1 év alatt visszahozza az árárt. Gondolt el,begyújtassz minden nap októbertől-márciusig és minden nap van ingyen HMV-d is !!!
Üdv !
Én két éve öntvényt vettem, nem bántam meg. Előtte lemez volt. Az öntvény sokkal jobb.
Ha jót akarsz venni és nem vagy annyira árérzékeny, akkor a Viadrus kazánokat ajánlhatom. Rosszat még nem hallottam róla.
Én olcsóbb megoldásként Maximus kazánt vettem. Más fantázianéven is árulják különböző áruházakban. Ez az a piros burkolatú bordás ajtajú kazán. Ár-érték arányban szerintem ez is megfelelő.
Fával tüzelhetsz a lemezben és az öntvényben is.
Szénnel, komolyabb fekete szénnel vagy koksszal csak az öntvényben, mert a lemez kiég.
Tehát ebből a szempontból a lemez a korlátozottabb.
Én is fával tüzelek az öntvényben. Egyedül akkor látom a korlátját, ha nagyon kis teljesítményű és ennek megfelelően kis tagszámú (~12-14kW, 3 tag) kazánt veszel, mert abba korlátozottan tudsz pakolni, mert kisebb a beltere.
Az enyém 21kW-os, 4 tagú. A szokványos háromba vágott méterfa tökéletesen elfér benne keresztben és hosszában is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!