A konvektorunk néha óriásit kattan. Mostanában kezdte el. Mitől lehet?
Figyelt kérdés
Eddig csak akkor kattant egy nagyot, miután lekapcsoltam, de tegnap óta akkor is, mikor hármason megy. Naponta kb 3-4 alkalommal rám hozza a frászt.2012. dec. 10. 18:25
1/8 anonim válasza:
A lehülésnél meg a felmelegedésnél csinálja ezt.Ha megy a 3-ason de elért egy hőfokot akkor leveszi a lángot majd mikor az érzékelő hülést érzékel akkor bekapcsol.
2/8 anonim válasza:
Hőtágulás miatt a lemezei egymáson elcsúsznak, és mint a földrengésnél, kijön belőle a feszültség.
Szén-monoxid érzékelő van a szobában?
3/8 A kérdező kommentje:
nincs szén-monoxid érzékelő.
Ezek szerint kellene ?
2 hónappal ezelőtt pucolta ki a szerelő, és át is nézte mindhármat. Egyébként a másik konvektor ha maxon megy kb fél órát, elég fura (égettszerű) szag lesz a szobában.
2012. dec. 10. 20:12
4/8 anonim válasza:
Lehet hogy azért kattog jobban, mert a hidegebb idővel nagyobb a hőkülönbség.Kintről most már jeges szél fúj bele, eddig talán nem volt ilyen nagyon hideg.Emiatt lehet.Az égett szag meg természetes, ha nagyoobbra van véve, pláne, ha ritkán veszed maximumra.
5/8 anonim válasza:
Mienké' is szokott ilyet csinálni. Mint látjuk még mindig itt vagyok (sajnos) szóval a szénmonoxidtól nem kell annyira parázni, mert elég masszívak ezek a szerkezetek.
6/8 anonim válasza:
A hőtágulás miatt kattog. Fura szag pedig általában attól van, hogy ég le a por.
7/8 A kérdező kommentje:
De csak egy óriásit szokott kattanni (tudom, hogy a hőtágulás miatt halkan kattog), azért kérdem, mert eddig nem csinálta, pedig már egy ideje rendesen fűtünk, és megy maxon is. Van egy 14 hónapos baba, és szokott a konvektor közelében lenni, és féltem őt.
2012. dec. 11. 07:10
8/8 anonim válasza:
Tényleg a hőtágulás miatt van.A szénmonoxid érzékelőre nekünk több gázszerelő azt mondta,hogy nincs értelme,mert a gázkazánoknál szokott előfordulni.
Nekünk is szokott kattanni és tényleg akkor,mikor bekapcsol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!