Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Elfagyhatnak a csöveim egy...

Elfagyhatnak a csöveim egy fűtetlen lakásban ebben az időben?

Figyelt kérdés
Tetőtéri lakásom van, nem élek még ott, nem is fűtöm. A kazán és a radiátor közt a csövek a betonban futnak. Alattam és mellettem fűt a szomszéd, jelenleg a fűtetlen lakásban 11-14 fok van. Szétrepedhetnek a csövek, vagy ha néha befűtök picit, nem lehet gond?
2012. dec. 7. 19:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
Érdemes lenne bekapcsolni a kazánt, hogy legalább 5 foknál mindenképp bekapcsoljon. Így nem érhet meglepetés, amíg nem laksz ott.
2012. dec. 7. 19:50
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ha 10-14 fok van a lakásban fűtés nélkül is akkor hogyan fagynának szét? Kérdés az mennyi lesz ott ha kinn -20 fok van. Leereszted a vizet és kész.

Csak érdekességképp... elutaztam 2 hónapra a vizet eszembe sem jutott leereszteni mert nem tudtam hogy 2 hónap lesz a vége és még nem is volt hideg. Ebböl egy hónapon keresztül ilyen minusz 10-20 fok volt. Családi ház, fűtés se alattam, se mellettem. Úgy jöttem haza hogy fel voltam rá készülve itt szétfagyott minden. Meglepő módon semmi baja, se a fűtési rendszernek, sem az elektromos kütyüknek, még a mosogép is átvészelte.

Nem azt mondom hogy ezt csináld, mert ez már mázli kategória, de akár ilyen is van.

2012. dec. 7. 20:23
 3/5 EagleHUN ***** válasza:
100%

Ha alattad és melletted fűtenek szerintem nem lesz gond.

Inkább aggódj a penészedés miatt, mert a falak túlhűlnek és lecsapódik rájuk a pára. Már csak ezért menjen néha egy kicsit a fűtés.

2012. dec. 7. 20:32
 4/5 Zsolt75 ***** válasza:
100%

Amennyiben zárt rendszerű a fűtésed akkor nyomás alatt van a víz így nem 0 fok lesz a fagyáspontja. Ennek ellenére ha nagy hidegek vannak elfagyhat.

Mivel melletted laknak nemhinném , hogy elfagyna mert nem fog lehülni a lakás annyira.

2012. dec. 7. 20:33
 5/5 Rothenberger ***** válasza:
Attól, hogy a léghőmérséklet 11-14 fok, még lehetnek a lakásnak hidegebb pontjai. Pl. olyan helyen ahol épp egy fűtéscső fut a betonban. Bár a korszerű szerelvények (nem tudom mikor készült a fűtésed) többet kibírnak, érdemes lenne legalább temperálni a lakást.
2012. dec. 9. 22:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!