Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan takarékosabb: fűtsük...

Hogyan takarékosabb: fűtsük az üres szobát vagy ne?

Figyelt kérdés
A lakásunkban gázkazán biztosítja a fűtést, ha a hőmérséklet a beállított érték alá esik, a termosztát azonnal bekapcsol. A fűtést ezen kívül minden szobában lehet szabályozni a radiátorokon is. Van egy üres szobánk; hogyan takarékosabb a fűtés, ha ebben a szobában teljesen lekapcsoljuk a radiátort, vagy hagyjuk, hogy a termosztát itt is fűtsön?
2012. dec. 6. 17:03
 1/9 anonim ***** válasza:
38%

nem értjük ezt a " a termosztát itt is fűtsön? "

merthogy a termosztát az nem fűt,

egyébként meg ,ha nem használtok egy helységet, akkor azt fűteni sem kell,

2012. dec. 6. 17:16
 2/9 anonim ***** válasza:
50%
Természetesen ha nem fűtöd. Kisebb légteret kell felmelegíteni, persze ez akkor érvényes, ha van ajtó amit becsuksz. Ellenkező esetben mind1.
2012. dec. 6. 17:16
 3/9 anonim ***** válasza:
74%

Zárd el nyugodtan a radiátort (vagy a biztonság kedvéért tekerketed a "fagyvédelem" állásba is a szelepet, a miénken van ilyen).

Az olyan téveszmék, hogy "nem szabad napközben lekapcsolni a fűtést, mert többe kerül újra meg újra felfűteni, mint melegen tartani" és hasonló elméletek onnan erednek, hogy gyenge a fizika oktatás.

2012. dec. 6. 17:45
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Én állagmegóvás miatt fűteném azt a szobát is. Annyit úgyse tudsz megspórolni ezzel a fűtési rendszerrel, hogy megérné letekerni ott a radiátort. De ez csak az én véleményem.
2012. dec. 6. 18:26
 5/9 anonim ***** válasza:

Ha a szomszéd helyiségek fűtve vannak, akkor nem fog elfagyni semmi a nem fűtött szobában.

Egy télen szerintem legalább 10 E-t meg lehet spórolni.

2012. dec. 6. 21:30
 6/9 anonim ***** válasza:
Én anno nem fűtöttem az ilyen szobát. Csak éppen a mellette levő helyiségeket kellett jobban fűteni. De a gázszerelő is azt javasolta, hogy ebben a helyiségben is legyen minimális fűtés, mert gazdaságosabb.
2012. dec. 7. 06:59
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! :)
2012. dec. 7. 09:41
 8/9 anonim ***** válasza:
És feltétlenül legyen az ajtó becsukva, mivel a melegebb levegő beárad, s szépen bepárásodik a helyiség, később megjelenik a penész.
2015. dec. 8. 21:10
 9/9 anonim ***** válasza:

Elindult egy takarékossági mizéria, mindenki spórolni akar mindennel, de

arra nem fordít időt, hogy megtanuljon fűteni, mert hiába a sok energia elpocsékolása, mindenki fázik!!!! Erre találja ki, hogy a háznak csak egy részét FŰTI, ha egyáltalán tud fűteni!!!!!!

Szomszédokat szoktam azzal hülyíteni, kiállok a napra hűlni!!!! Nem értik

hogyan, pedig egyszerű: Ha szemben állok a nappal, a hátam árnyékban van, ha meg elkezdek fázni, megfordulok!!!!! Ugye milyen egyszerű, hát valahogy így lehet spórolni a fűtéssel is, ha csak egy helyen akar fűteni!!!!!

Kezdjük az alapoknál, az ősember azért bújt a barlangba, mert így csak a bejáratot kellett fűteni, hogy a hideg ne jöjjön be, de mi volt azzal a hideggel ami a barlang felől volt? Ugyanaz, mint aki felépít egy nagy házat, sok pénzből, most meg spórolni akar, azzal nem számolva, hogy a fal, az azon az oldalon hideg, mégis csak hűti a fűtött oldalt,és ha többet kell ezért fűteni, nem takarított meg semmit!!!!

Sokan mérik a kémény hőjét, akkor ezt is ki kellene hagyni, aztán bevezetni, ahogy az igluba bebújnak négykézláb, mert így kevesebb meleg megy ki, vagy vágják le a macska farkát, azzal is lehet spórolni!!!!!

Egy cég gázolajról átállt a FATÜZELÉSRE, majd kiszámolták az olcsó nyesedék árát, amit ingyen kaptak, csak össze kellett gyűjteni, elszállítani, két embernek 24 órán át a tüzet rakni, két embernek az udvart rendben tartani, és mi történt, kiszámolták, olcsóbb, ha visszaállnak a gázolajra és a szállítási költség betakarja a fűtés összes költségét!!!!!!!

Lenne egy javaslatom, télre mindég bontsa le ezt a szobát!!!!!!

szept. 29. 14:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!