Rejtélyes víznyomás növekedés és csöpögés, mi lehet a megoldás?
Levegő van a rendszerben! HMV? Az valami tartályos rendszer? Akkor a tartályban. Nyilván nemrég nyomáskimaradás volt felétek
Szerinte volt valaha egy automata légtelenítőd! Viszont amit a melegvízről írsz az a bojlerre utal akkor elment a bojler biztonsági szelepe is.
A hidrosok előbb - utóbb megkeresi a leggyengébb kötést és megnyitja!
Nyomáscsökkentőt nem találtam a rendszerben.
A levegősödést eddig kizártam, mondván, hogy a legmagasabb ponton egy csap van azon ki tudna jönni ha a csövekben lenne. Viszont a tartályban (HMV,200L) a legtetején összegyülhet levegő, jó ötlet! Csak légtelenítő szelepet nem látok rajta :(
szétszedtem a tartály tetejét, egy 32-es kulccsal tekerhető dugót találtam rajta, elkezdtem lassan kitekerni és nem levegő szivárgott ki rajta, hanem víz, tehát a tartályban nincs levegő :(
Más ötlet, milyen trükkel mérhetném ki a jelenség okát?
Pedig ez levegő! Ami azért is érdekes mert ennyi idő alatt már távozhatott volna, ahogy te is íród.
Milyen bojlered van? Végülis az is egy tartály.
Illetve elképzelek még olyat hogy van egy nem használt csapod, valami szerelvény, és az oda vezető csőben rekedt levegő, garázs csapja, kerti csap, pázsit automata öntöző - mostanra jól szétfagyva -, kazán töltőszelep, nem használt mosógép, mosogatógép ha be van kötve - ha még a csapja is nyitva van akkor meg jó kis vízszámlát tud csinálni, bár akkor legalább a levegő távozna -
Köszönöm a hozzászólásod, átgondoltam és át is néztem a rendszert, de nem találtam olyan pontot ahol ne áramolna a víz rendszeresen és ezért ott megállhatna a levegő.
Egyébként most teljesen stabil a rendszer nyomás szempontjából és így nem is csöpög.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!