Gázkazán csere. Hogy kezdjek neki?
Le szeretném cseréltetni a régi 20 éves FÉG kazánunkat egy korszerűbb, kondenzációs, kombi típusra.
Hogy kezdjek neki? Kell külön terveztetni, engedélyeztetni? Ha kell ezt hol lehet intézni és kb. mennyi a költsége?
Vagy csak megveszem az új kazánt, hívok egy szerelőt és simán kicseréltetem?
Másik kérdés, hogy most az előszobában van a kazán és elég csúnya, meg az a sok tekergő csőkígyó a falon... Van annak valami akadálya, hogy a fűtetlen tetőtérbe felrakjuk? A kémény ugyan ott van, csak a fűtés és gázcsöveket kéne átfúrni a födémen, illetve pár méterrel meghosszabbítani.
Mért? Az öntöttvasnak rosszabb a hőleadó képessége? Az is orvosolható: nagyobb kell belőle, mint egy lemezradiátorból.
Én pont arra gondolnék, hogy az öntöttvas radiátor 40 fokra fűtve sokkal jobban tartja a hőt, mint egy lemezradiátor. Tehát ha nem meg éppen a kazán, nem esik le annyira hirtelen a hőmérséklet.
Ja és köszi a rendszeres válaszokat!
Hát akkor már én se... legalábbis amíg elmegy a régi nagyjavítás nélkül.
Egyébként közben nézelődtem és láttam olyan típust, amit direkt tetőtérbe ajánlanak és csekély a kéményhuzatigénye.
De végül is már lényegtelen...
Már csak elméleti az érdeklődésem, de pont most is kazánokat néztem.
Van egy érdekes típus: [link]
Azt írják, hogy 50 fokos előremenő víznél 105% a hatásfok. Tehát 50 fokos előremenőnél is van kondenzáció. 50 fok meg talán elég a radiátorokban. Az ára is igen kedvezőnek mondható.
24 fok??? Ém már 20-21-gyel is elégedett lennék.
Nálunk soha nem volt melegebb 20 foknál, mégis februárban 80ezres (elszámoló) gázszámlát kaptunk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!