Mérőállás leolvasásánál lehet gond ebből?
Figyelt kérdés
Váratlan pénzügyi nehézségek adódtak, nem szeretném itt kifejteni, a lényeg, hogy több mint 50 ezer forintot kellett kifizetnünk, amit január elején kapunk vissza (ennek a nagy részét abból tudtuk előteremteni, hogy a párom előleget kért a decemberi fizetéséből). Ezért arra gondoltam, hogy mivel tényleg minden forint számít most, hogy holnap (27-én) reggel írom fel a gáz-és villanyóra állását (elvileg a hónap utolsó napján kellene), és azt diktálom be. Természetesen a következő hónapban ugyanúgy folytatódna, mint eddig, és akkor "hozzácsapódna" ez a néhány nap is. Származhat ebből probléma, figyelik ezt esetleg központilag?2012. nov. 26. 14:49
1/7 anonim válasza:
intervallumok vannak, hogy mikor lehet diktálni, nem csak 1 napig. Az Elműnél 7 napig, az Főgáznál 3 vagy 4 napig, ne memlékszem pontosan. Ezen belül bármikor bediktálhatod, senki nem figyeli.
2/7 anonim válasza:
Nincs ebből gond.
Nekünk gázt nyáron olvasnak, ősszel többet diktálok,télen kevesebbet mint a valós,aztán tavaszi hónapokban annyit hogy nyárra jó legyen.
3/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat!
2012. nov. 26. 15:27
4/7 kovpet válasza:
#2 Erre való az átalány. Miért nem úgy fizetsz akkor? Akkor nem kellene trükközni és úgy is ugyan annyi a számla minden hónapban.
5/7 anonim válasza:
2es vagyok
Mert az általánynál x összeg minden hónapban és a végén vagy ráfizetsz vagy visszakapsz.
De sosem tudni mikor mennyit fogyasztunk,egyik éves a gyerekek 1 hónapig voltak itthon télen,fűteni kellett az egész házat,következő télen alig volt hideg,fél ház volt fűtve,feleannyit fizettünk.
Nem tudom előre megmondani mennyi lesz,így ésszerűbb ugy fizetni ahogy írtam.
6/7 kovpet válasza:
Ja, értem. Egyébként lehet módosítani az átalányt bármikor, de akkor tényleg szinte ott vagy mint most.
7/7 anonim válasza:
Nincs belőle gond max. ha nagyon eltér a valóstól akkor leolvasásnál sokat kell majd egyszerre fizetni. Nálunk ősszel van ha télen sokat elfűtök akkor kevesebbet diktálok be. Pl. 100 m3 helyett csak 50-et amit még ki tudok fizetni. Nyáron meg mikor alig fogy (csak a gáztűzhely, aminek ráadásul a sütő része villany), bediktálok többet így utolérem magam és a téli nagy fűtésszámlát el lehet cússztatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!