Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha közös udvari lakást vásárol...

Ha közös udvari lakást vásárolok, és tartozik hozzá egy garázs is használhatom a garázst vagy nem? Kiktől, vagy kitől függ?

Figyelt kérdés
2012. nov. 19. 13:11
 1/4 anonim ***** válasza:
Egy közös garázs van, vagy minden lakáshoz tartozik egy garázs is?
2012. nov. 19. 13:34
 2/4 anonim ***** válasza:
olyan nincs, hogy sok lakáshoz egy garázs ... akkor az nem garázs, hanem tároló, és annak a közös használata megegyezés kérdése, de valószínűleg egyenlő arányban lehet (vagy bérleti díjat fizetsz a társasháznak érte, és egyedül használod)
2012. nov. 19. 13:36
 3/4 anonim válasza:
A kérdés meglehetősen hiányos. A "közös udvar" feltehetőleg osztatlan közös tulajdon. Ezen az előző lakó (tulajdonos) kialakított egy garázst. Amikor Te megvetted a lakást, akkor ezzel együtt megvetted az osztatlan közös tulajdonú udvarban a tulajdonrészt is. Mivel azonban ez nincs felosztva, az az udvar rész, amin a garázs áll (és így maga a garázs is) a közös tulajdon része. Tehát meg kell állapodnod a tulajdonostársakkal, hogy a kertben álló garázst Te szeretnéd használni. Nem vagyok jogász, ha van olyan, aki pontosabban tudja ezeket a dolgokat, majd kijavít.
2012. nov. 24. 11:28
 4/4 anonim ***** válasza:
Nem kell hogy jogász légy.Én egy 4 lakásos társasházban lakom.Közös az udvar és a kert,de mindenkinek megvan a maga parcellája.4 garázs is van az udvarban értelem szerűen mindegyik lakáshoz tartozik egy.Mindenkinek a sajátja,még akkor építették a lakók amikor az épület épült(kb:1980-ban)Amikor én vásároltam a lakást azt mondták kívül állók hogy abban az utcában azokhoz a társasházakhoz hozzá tartozik a garázs.Na ez nem volt igaz.Úgy döntöttem hogy megveszem a lakás mellé a garázst is,és elég kedvezően 300.000 ft helyett 100.000 forintot kellett fizetnem az eladónak.Ez egy aknás garázs teljesen felújítva.Egy szó mint száz a földhivatalban a parcellák területe mellett ki kellett fizetni a garázs alapterületét is.Hogyha a garázs föld területe is a tiéd akkor nem kell senkinek az engedélye.
2012. nov. 30. 12:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!