Hőcserélő kiválasztása (méretezése) érdekelne kombinált radiátoros és padlófűtési rendszerhez: A hőcserélők kiválasztásánál, milyen adatokat kell figyelembe venni?
álló gázkazánunk van, 5 radiátor, körök hossza összesen 300m
Tehát hány kW, és milyen típusú...?
Igen, hallotam, hogy a 3 utas keverőszelepet is jó lehet, de ugyanakkor sok helyen olvasható, hogy "kerülni kell", mert a "használata rendszer- és szabályozástechnikai
okokból kedvezőtlen ..." (nem én fogalmaztam így :) )Ezért godolkodom hőcserélőbe, meg aztán azért, hogy a radiátorok vize ne kerüljön a padlócsövekbe.
Ha a hőcserőlénél maradok, milyen további adatok szükségesek az "elinduláshoz" ?
Kedvezőtlen... jól van. Akkor miért mindenhol ezt használják?
Ha ki akarsz adni mindenestül ~80-100 eFt-ot akkor azt kell tudnod, hogy hány kW a padlófűtés teljesítménye, és a tervezési hőmérséklete.
Ha hőcserélő nélkül is jól működne a rendszerem, akkor ha lehetne akkor nem adnák ki "mindenestül ~80-100 eFt-ot".
Csak már annyira összkeverik az embert az egyes tanácsokkal, hogy nem tudom kinek lehet hinni és kinek nem.
Köszönöm a válaszokat! (még nem tudom, hogy mi mellett döntök)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!