Mit tudok csinálni ha a főbérlőm nem akarja visszafizetni a 2 havi kauciót?
1. Betartottad a felmondási időt? Kiköltözés előtt egy hónappal szokás. Szóval ha nem, akkor nem nagyon pattoghatsz:S
2. Adott számlákat a tulaj, amikor jött a lakbérért? Mert ha nem, be lehet azzal fenyíteni, hogy felnyomjátok az APEH-nál, ha nem csengeti vissza a kauciót. Egyszer én is így kértem vissza.
Ha írtatok szerzödést akkor te védve vagy. Mert a föbérlönek kötelessége az apeh fele ezt lejelenteni és adózni utánna. számla köteles ez szerintem nem, mert azt csak cégek adhatnak, de adóköteles viszont igen.
Kérd meg a szomszédokat hogy legalább 1 valaki írjon aká egy papírt amiben leírjátok hogy mettöl meddig igen is ott laktál. majd menj be az apehez vagy a rendörségre és mutasd meg a szerzödésedet. Ès mond hogy nem adja vissza a kauciót a föbérlö.
De ha pl lelaktad a lakást, kárt tettél dolgokban akkor nem köteles vissza adnia.
A szerződésetek érvényes még attól, hogy nem látta ügyvéd.
Sőt, ki is perelhetnéd belőle a két havi kauciót.
A legegyszerűbb, ha lelakod azt a két hónapot, tehát ő nem fizet neked, te nem fizetsz neki, azt a pénzt félreteszed, és össze tudtok belőle költözni.
Ki sem rakhat, ki sem zárhat, elvégre érvényes bérleti szerződésetek van, és eszedbe ne jusson semmilyen szerződésbontást aláírni.
A másik lehetőség tényleg az, ha "picit" megfenyegetitek, hogy a NAV felé többet fog csengetni, és velük kicsit nehezebb egyezkedni, hogy neki most nincs kedve.
Amennyiben a kauciót nem adja vissza, úgy megszegi a szerződést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!