Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül egy köbméter...

Vicus92 kérdése:

Mennyibe kerül egy köbméter gáz? Tigáznál?

Figyelt kérdés

2012. nov. 5. 13:24
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Mondjuk ha 3972-ről 4011-re változott, azaz annyit fogyasztottunk, akkor az mennyibe kerül?
2012. nov. 5. 13:27
 2/12 anonim ***** válasza:
Nézd meg előző számlán, plusz add hozzá az alapdíjat stb.,...
2012. nov. 5. 13:31
 3/12 A kérdező kommentje:

Nincs előző számlám...

Külföldi vagyok, azért érdeklődöm. Fogalmam sincs, hogy megy itt...

2012. nov. 5. 13:42
 4/12 anonim ***** válasza:

kb. 120-200 Ft között, pontosat azért nem lehet mondani, mert a m3-at szorozzák a fűtőértékkel (MJ/m3) és ennek az egységárával + alapdíj.

[link]

2012. nov. 5. 14:58
 5/12 anonim ***** válasza:

Nos ez itt agyarország. Egy ilyen egyszerűnek látszó kérdésre, nem lehet pontos választ adni, mert oly mértékben bonyolították meg a kiszámítását, hogy egyszerű emberek ne tudjanak utánanézni a valós adatoknak.

Az éves alapdíj, 12 312Ft+ÁFA27%

Lakossági, magánszemély esetén.

<20m3/h gázmérővel rendelkezők 1200m3/év fogyasztásig 106Ft/m3+ÁFA27%

E mennyiség felett 122Ft/m3+ÁFA27%

Ez idáig még tiszta sor lenne, csakhogy biztonsági készletezési tagi hozzájárulást kell fizetni 2,07Ft/m3+ÁFA-t.(Magyarország stratégiai gázkészletének finanszírozására nyújt fedezetet)

A tényleges számlaérték pedig függ, a nyomáskorrekciótól és a tényleges fűtőértéktől, amit úgy variálnak ahogy akarják, az ellen semmit nem tudsz tenni.

Általánosságban durván véve olyan 160Ft-al számolhatsz.

2012. nov. 8. 10:16
 6/12 anonim ***** válasza:
Offtopic: Romániában 1,4RON/m3, ami úgy durván 88Ft. Semmi plusz ködösités nélkül. Nálatok aztán jól lehúzzák a bőrt...
2012. nov. 9. 11:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Gazdag ország vagyunk, jól élnek az emberek, elbírjuk...
2012. nov. 9. 12:31
 8/12 Dredd Bíró válasza:

Nekem 164 Ft-ra jött ki amikor kiszámoltam.

Pusztulat drága!

Jövőre veszek egy vegyes tüzelésű kazánt.....

2012. nov. 10. 02:56
 9/12 anonim válasza:
nekem 248-ba jön ki gáz ára Nyirtelken lakom itt kit hogy birnak át baszni télen jó meg nyomjál gázt levegővel s vizesük de minden hónapra másként jön ki ára én mindenn hónap ba össze adom fogyasztást mert különben le olvasásnál nagyon át basznak
2012. nov. 10. 15:47
 10/12 anonim ***** válasza:

Ez még hagyján... De az új gázórám pl. másfélszeres fogyasztást mér, mióta tavasszal lecserélték. (ez épp nem Tigáz terület, de nem tudom, számít -e valamit)

Mandhatná valaki, hogy tévedek, de miután ugyanaz a gázsparhet megevett nem egész egy köbmétert 10 éven keresztül havonta, az óracsere után "megugrott" a fogyasztásom. Tehetetlen a kisember: Egy maffia az egész szolgáltatóipar telefontól a vízig, gázig, az államnak pedig eszébe se jutna rendet vágni, vagy megvédeni a csalásoktól, lehúzásoktól, ködösítésektől bennünket. Szóval üdvözlet Magyarországon... :(

2012. nov. 11. 02:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!