Nincs előző számlám...
Külföldi vagyok, azért érdeklődöm. Fogalmam sincs, hogy megy itt...
kb. 120-200 Ft között, pontosat azért nem lehet mondani, mert a m3-at szorozzák a fűtőértékkel (MJ/m3) és ennek az egységárával + alapdíj.
Nos ez itt agyarország. Egy ilyen egyszerűnek látszó kérdésre, nem lehet pontos választ adni, mert oly mértékben bonyolították meg a kiszámítását, hogy egyszerű emberek ne tudjanak utánanézni a valós adatoknak.
Az éves alapdíj, 12 312Ft+ÁFA27%
Lakossági, magánszemély esetén.
<20m3/h gázmérővel rendelkezők 1200m3/év fogyasztásig 106Ft/m3+ÁFA27%
E mennyiség felett 122Ft/m3+ÁFA27%
Ez idáig még tiszta sor lenne, csakhogy biztonsági készletezési tagi hozzájárulást kell fizetni 2,07Ft/m3+ÁFA-t.(Magyarország stratégiai gázkészletének finanszírozására nyújt fedezetet)
A tényleges számlaérték pedig függ, a nyomáskorrekciótól és a tényleges fűtőértéktől, amit úgy variálnak ahogy akarják, az ellen semmit nem tudsz tenni.
Általánosságban durván véve olyan 160Ft-al számolhatsz.
Nekem 164 Ft-ra jött ki amikor kiszámoltam.
Pusztulat drága!
Jövőre veszek egy vegyes tüzelésű kazánt.....
Ez még hagyján... De az új gázórám pl. másfélszeres fogyasztást mér, mióta tavasszal lecserélték. (ez épp nem Tigáz terület, de nem tudom, számít -e valamit)
Mandhatná valaki, hogy tévedek, de miután ugyanaz a gázsparhet megevett nem egész egy köbmétert 10 éven keresztül havonta, az óracsere után "megugrott" a fogyasztásom. Tehetetlen a kisember: Egy maffia az egész szolgáltatóipar telefontól a vízig, gázig, az államnak pedig eszébe se jutna rendet vágni, vagy megvédeni a csalásoktól, lehúzásoktól, ködösítésektől bennünket. Szóval üdvözlet Magyarországon... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!