Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Mennyibe kerül a fűtése egy...

Mennyibe kerül a fűtése egy 70nm-es gáz konvektoros lakásnak, amelynek belmagassága 3,90m?

Figyelt kérdés
(20 és 30nm szobával), jobbról balról lakással határolt, városi környezet, felül tető, padlás.

2012. nov. 3. 10:47
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
28%
Falak anyaga,vastagsága?Nyílászárók?Szigetelés...stb. Sokmindentől függ,de kb napi 8-10m3 simán elmegy ha az egész lakást fűtöd,úgyhogy havi 40-50e Ft bőven lesz.
2012. nov. 3. 12:12
 2/13 gomzoli ***** válasza:
56%
40-50? Még örülhet is, ha csak annyi!
2012. nov. 3. 15:01
 3/13 anonim válasza:
Nekünk 70 négyzetméter a lakás, kb. azonos belmagasság, konvektor, földszinti. Balról-jobbról, fentről fűtenek, belvárosi környezet. Nekünk az átalány 14e Ft a tavaly téli fűtés alapján, tehát ezt minden hónapban fizetjük. Igaz, mi az előszobát és a konyhát csak akkor fűtjük, ha 16 fok alá kúszik a hőmérő. Ez kb. december és január. Ja, a szobákban 22-23 fokot tartunk!
2012. nov. 4. 22:52
 4/13 A kérdező kommentje:
Ez 6 hónapra vetítve 26eFt ami nem "sok" mert egy kis panel is simán elvisz ennyit. Bár inkább a fűtés pofátlan lehúzás szóval sok.
2012. nov. 5. 00:40
 5/13 anonim ***** válasza:

"Nekünk az átalány 14e Ft "

Így nem tűnik soknak,de ha évre vetíted az 168e Ft.

Fűtésre az rengeteg.

2012. nov. 5. 09:51
 6/13 anonim válasza:
A panelban lakó ismerőseim sokkal-sokkal többet adnak ki fűtésre, mint a 168e Ft. (Akik távfűtenek.)
2012. nov. 5. 17:29
 7/13 anonim válasza:
Sajna a nagy belmagasság irtóra megdobja! Ahol lehet, és ahol nem terveztek/nincs galária, megéri "áltetőt" építtetni.
2012. nov. 5. 17:30
 8/13 A kérdező kommentje:

Igen ez az áltető megoldás szóba jött, esetleg rejtett szekrény az álmennyezet fölé és ott tárolni azokat a holmikat amik sosem fognak már használatba kerülni :)

Vészhelyzetben mennyi pénzből lehet egy hideg hónapot kihúzni? Mondjuk konyhát stb. nem fűtöd, csak a szobát? 50nm

2012. nov. 6. 21:31
 9/13 anonim válasza:
Szia! Nem tudom. Szerintem két főre, ha mindent befizetsz, és nem csak zsíros kenyéren akarsz élni, a nagyon minimum 100e Ft. Ha ruhát is akarsz venni, és váratlan kiadásokra legalább egy kicsit tartalékolni, akkor 150. Persze vészhelyzetben lehet húzni rajta. Ha várhatóan később lesz több pénzed,kérj átalányt a fűtésre. Akkor nem fognak 50 ropis számlákat kiküldeni, hanem csak 14-15 körül, és akkor majd legfeljebb nyáron is fizeted. Én pont ezért jobban szeretem ezt a megoldást, bár időnként rá kell nézni, hogy nem maradtál-e nagyon le. Egy fok hőmérséklet csökkenés 4-6% spórolást jelent, de tapasztalatom szerint nem éri meg nagyon levinni. Volt olyan időszakom, hogy nekem is vészhelyzet volt, és megtettem, de csak megfázik az ember tőle. 21-22 fok már kényelmes, alatta már necces. Legalábbis számomra. Az se jó, ha nagyon hagyod lehűlni éjjelre, vagy amikor nem vagy otthon, mert a falak felfűtése több energiát igényel, mint amennyit spóroltál. Ha teheted, szigeteld ki az ablakokat... vegyél szigetelő csíkot, rakj az ablakok elé huzatfogót. Nálunk régi takarók vannak a két ablak (dupla van) között. Szemétség, de ha nagyon gáz van, akkor a közös költség befizetését kicsit csökkentheted. Nagyon ne, mert előbb-utóbb ki kell fizetni, és nem jó nagy tartozást felhalmozni. Én pl. anno csináltam, hogy csak a 2/3-át fizettem be, aztán később persze pótoltam.
2012. nov. 7. 13:34
 10/13 anonim ***** válasza:

Mind a nagy belmagasság,mind a gázfűtés finoman szólva nem túl gazdaságos,együtt pedig katasztrofális.Vagy megfagysz,vagy a fizetésed java részét fűtésre költöd.

nekünk az előző lakás 3,7m belmagasság volt(a konyha,előszoba,fürdő álmennyezetezve)központi radiátoros fűtés volt,átlag 10-11m3 volt a gázfogyasztás,a nagyszobában így sem volt több 17-18C-nál.Forintosítva ez kb 1700Ft/nap tehát ha csak szűk 4 hónap fűtéssel számolok már több mint 200e Ft.

2012. nov. 8. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!