Gázkonvektorra hődob?
Szerintem ne tedd!
A gázkonvektor a kéménybe vezető csövön vesz levegőt az égéshez(ha jól tudom) ezt zavarhatja a hődob és akár a megváltozott légáramlás miatt a CO is visszajöhet,ha rá lehetne tenni akkor gondolom sokan megtették volna már de nem hallani róla hogy ezt bárki is kipróbálta volna.
El kell fogadni hogy a gázkonvektor a világ legrosszabb hatásfokú semmirevaló fűtőeszköze,sokkal jobban jársz ha lecseréled más fűtőeszközre gáz is kevesebb fogy és sokkal melegebb lesz a lakás.
Ugyanezen én is sokat gondolkoztam! Fűtött de a lábam le akart fagyni! Benyúltam konvektor mögé és megdöbbenve tapasztaltam hogy a füstcső alsó része teljesen nyitott! Ha ezt hamarabb tudtam volna nem tartózkodtam volna olyan nyugodtan bent!A benti levegőt használja, az viszi ki az égésterméket, meg 50-60 cm magasan a meleget, akkor is ha a konvektor nem működik! Rögtön jött egy ötletem! El kezdtem méregetni. Ezután levettem a konvektort és csináltam a hátuljára alulemezből egy dobozt ami pontosan befért.Minden nyilást sziloplaszttal betömtem az egészet hőtükörrel befedtem, a dobozba egy csövön át kinti levegőt vetettem! Így a rendszer teljesen zárt és teljesen biztonságos! A kinti levegő a cső nyilásán bemegy, táplálja a lángot az égésterméket kiviszi magával a kéményen! Most már a fűtésnek csak annyi kapcsolata van a benti levegővel hogy melegen tartsa! A szőnyegig meleg a levegő, a lábam sem fázik és sokkal biztonságosabb mint azelőtt!
Két gázos szakembernek is beüzemeltem, akik csodálkozva nézték, semmi kivetnivalót nem találtak benne!
Kitűnően működik most is! Telefonon segíthetek vagy meg is lehet tekinteni! 06 30 264 5125 Dél-Borsodban.
A füstcsőre is kerestem megoldást de azt majd legközelebb!
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!