Alig marad pénzünk, a házra rengeteg pénz elmegy? Mit tegyünk?
A párommal összeköltöztünk és most tudatosult bennem,hogy nem könnyű dolog.
A párom dolgozik keményen,esztergályos! De szeretne még egy állást mellé! Én csak varrónő vagyok!Mire befizetjük a számlákat,alig marad pénzünk, próbálunk spórolni.Tényleg a legalapvetőbb kajákat vesszük.
A babát is terveztük,de így későbbre halasszuk!
Mondjuk spórolni,mivel lehetne?Elég apróbb dolgokra is odafigyelni,de hátha vannak új ötletek.
Hiszem,hogy idővel változni fog.
Én 21/N a párom 22,5/F
Panelban laktok vagy kertes házban?
Mi kertes házban lakunk ami saját.
Minden évben van vetemény meg tartunk állatokat mert anyám munkanélküli és ráér ilyenekkel foglalkozni. Megértem ha te nem foglalkozol ilyenekkel mert a fiatalok nem szeretik ezeket, én 1 évvel vagyok idősebb nálad de eszem ágában sincs földet művelni meg állatot tartani. :)
A párod vállalkozó vagy alkalmazott? Maszekolni szokott?
Maszekba többet lehet keresni mint alkalmazottként ez nyilvánvaló. Apám sokat maszekol és így ki tudja egészíteni a fizetését. Ma én is voltam vele mert télen nincs munkám.
Ha be van jelentve a párod akkor ki tudja váltani a vállalkozóit másodállásba és így minimális összeget kell csak a vállalkozás után fizetni.
Kertes házunk van.
Csirkénk van,mert van egy kis ólunk,így célszerű volt,hogy tartsunk.Nincs különös probléma vele.
A párom sokat maszekol így is, motorokat szerel,ügyes kezű így sok mindenhez ért!Termesztünk zöldségeket is,de csak annyit,amennyi kell!Szóval,nincs túltermelésünk.
120.000-t kap a párom én 100.000 körül...
A rezsi sok!
Vettünk fát, 30 mázsát az se volt olcsó.
vettünk fel hitelt is mivel a háznak a szigetelését csak így tudtuk már megcsinálni.Ami azért elég hasznos,jó dolog..Télen valamilyen szinten bent tartja a meleget,nyáron meg a hűvöst.
Köszönöm mindenkinek!
Ez igen jó ötlet!
Azt hiszem,meg is lesz ez a közel napokban!!:)
220-ból ketten nem tudtok kijönni?
Akkor biztos sok megy a banknak ebből.Mert annyiból ki lehet jönni. Nem flancolva, sznoboskodva, hanem nyugisan, szerényen.
A fát soha ne mázsára vegyétek ,hanem méterre .A legjobb ha méteres darabokban veszed meg és külön vágatod fel valakivel.Mert ha nem keresztbe-kasba van rakva, hanem sorban hosszára, messziről látod a szemeddel mennyi van ott.
Az előre felvágott csomóba hányva sokkal többet mutat mint amennyi.A súlyát meg sokféleképpen lehet manipulálni.
Sok olyan fát áruló ember van, aki akkor is lehúz ,átver, pár ezer ft-al ha tudja ,hogy rá fogsz jönni és többet tisztességes üzletre sem lesz alkalma még a környékeden se.
Meg kell értened valamit.
A közép és alsóosztálynál nagy divat, hogy az emberek a bevételeikhez képest olyan magas (relatíve magas) életszínvonalat igyekeznek fenntartani, amire elvileg nem lennének képesek.
Pont ebben a helyzetben vagytok ti is, hiszen a bevételeket nagy része elmegy a ház fenntartására. Ebből a spirálból így sose fogtok kivergődni (ezért szegény az emberek nagy része).
Én még a szüleimmel lakom, annak ellenére, hogy már meg tudnék venni egy saját házat, de mégsem teszem. Cserébe viszont sokkal kisebb a rezsim, és a fizetésemen felül bejön még a fizetésemnek kétszerese tőkejövedelem formájában.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!