Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Dohányzás mennyire károsíthatj...

Dohányzás mennyire károsíthatja falakat szellőztetés mellett?

Figyelt kérdés
Nemrég vettem egy lakást, általában erkélyen szívok, de vajon mennyire foltosodnának a falak, ha télen bent is dohányoznék nyitott WC ablaknál?

2012. okt. 27. 20:34
 1/10 anonim válasza:
100%
érdemes halovány sárgára festeni a falakat. fehér falat befogja besárgítja hosszú távon, ha van szellőztetés ha nincs.
2012. okt. 27. 20:36
 2/10 anonim ***** válasza:

nyitott WC ablaknál?

Fürdőben van a WC?

Lehet igénytelennek tűnök, de ott ugyan nem mindegy?

Csempézzétek plafonig, bár az csúnya.

A ruhákat közben ne ott szárítsd.

2012. okt. 27. 20:50
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Fehér falat biztosan besárgítja!

Ráadásul maga a helyiség nagyon átveszi a szagát. Ha szellőztetsz, akkor nyilván kevésbé, de azért beleeszi magát úgy is mindenhova...

2012. okt. 27. 20:56
 4/10 anonim válasza:
100%

Fú hát nálunk a halvány sárga falat is befoltozta a fürdőszobában pedig ott nagy ablak mellet dohányoztunk.

Amikor meg a lakásunkba költöztünk a halványsárga falon a képkeretek korvonala ott maradt mert ugye dohányzott az előző lakó..

persze ha nincs más megoldás akkor szerintem nyugodtan dohányozz bent.

2012. okt. 28. 00:37
 5/10 anonim ***** válasza:
71%

Nagyon! És utána az életben ki nem festesz drága nikotin eltüntető festék nélkül! Minden színen meglátszik és mindenen átüt utána!

Nem éri meg hidd el! Mi dohányos után vettünk lakást, bent cigizett, és kész szenvedés volt eltüntetni, mert a "nikotinos" festék egy vagyon, ilyen vízzel bekeverhető szigetelő sót vettünk, ami ugyanerre jó, de azzal meg végig ecsetelni tökéletesen a plafont, falakat, megvárni, míg tökéletesen kiszárad....és csak utána szabad ráfesteni, mert különben semmit sem ér... Az a só kicsípheti a kezed, csepeg rád is...

Szép lett, de nem tökéletes, bár állítólag csak én látom, más nem... de úgy voltam vele, hogy amennyi a nikotinos festék, annyit nem adunk érte. Ráadásul pár vödör sima hérát elhasználtunk mire rájöttünk, hogy semmit sem ér, mert mikor kezdett száradni, mindig vissza sárgult.

Hidd el amúgy fel sem tűnik milyen ocsmány, míg össze nem hasonlítod a normál állapottal. Nekünk ilyen volt, mikor az első fehér csíkot a plafonra húztuk a hengerrel. Ég és föld. Aztán megszáradt és visszasárgult...

Senkinek nem kívánom, a tervezett "egy nap alatt átszaladunk egy hengerrel az egész lakáson"-ból rengeteg időt, pénzt és energiát emésztett fel az, hogy nem voltak képesek kimászni az erkélyre cigizni.

A nyitott ablaknál csak kimegy a füstből valamennyi, de a szagot is lehet érezni, meg a nikotin is szépen rakódik majd mindenhova. Úgy képzeld el, hogy az ajtó keretek, beépített szekrények, csövek mindenről sárgásbarna lé folyt, ahogy takarítottuk.

Szerintem jobb, ha el sem kezded a a benti szívást, mert akkor majd jön az, hogy á csak egyet az nem számít, még ez az egy sem, ez sem... és nem fog feltűnni, mert szépen fokozatosan lesz minden nikotinos és füstös, de akkor meg már mindegy.

2012. okt. 28. 02:41
 6/10 A kérdező kommentje:

Értem. :(

És mi a helyzet mondjuk vizipipával? Vagy másféle füsttel, pl gyertyával?

2012. okt. 28. 11:38
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
A füst inkább büdös, a nikotin sárgít és rakódik le. A gyertya nem nikotinos.
2012. okt. 28. 12:32
 8/10 A kérdező kommentje:

Szóval csak a nikotin ami ilyen káros a berendezésre?

De kb mennyi idő míg jelentős kárt tehet, hónapok, évek?

Azért nem szívok el naponta több dobozt bent, meg szellőztetek is.

2012. okt. 28. 16:26
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A szellőztetés nem ér semmit, de ezt már írták előttünk. Ha jót akarsz magadnak, inkább dohányozz kint. Esküszöm, megéri, hiszen így csak a cigire kell költened, lakásfelújításra évente nem.
2012. okt. 28. 17:56
 10/10 anonim ***** válasza:
35%

Ja, dohányozzon kinn. A szomszéd meg nem tud ablakot nyitni, mert beárad a bűz. Engem speciel pont az érdekelne, hogy milyen jogi lépéseket tehetnék az alattam lakó ellen, aki egész nap az ablakban szívja. Kértem szépen, kértem erélyesen, nem érdekli.

Ha cigizik, akkor legyen kedves, szívja benn. Igen, sárgul a fal, de a keze is, a foga is, a bőre is, mégsem izgatja.

2012. okt. 28. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!