Új kandalló jól megrakva füstöl. Mi a probléma? Részl. Lent
Sziasztok !
Az ügyben írok, hogy nem rég lett beüzemelve egy íves hunor kandalló 8kw.
Már megy meg minden szupi, csak annyi a bibi, hogy ha nagyon' megpakolom (értem ezalatt pld.: a füstcső már vörösen izzik) akkor füstöt ereszt.
Mindenhol tömítve van, sziloplasztával, 1500°c ig bírja a tömítő, rendes kandallóhoz való. s nem spóroltam, ment ahova kellett.
Ahogy néztem, nem az ajtón,légnyíláson,v hamuson száll fel a füst, hanem fentről, ahol össze van rakva a kandalló és a cső... Minden új ! a füst szaga nem 'fából' jövő füst, hanem valami mesterséges anyag, elég kellemetlen szagú!
egyik ismerősöm mondta, hogy ez csak a védőbevonat lehet, amivel lekezelik a csövet, ne rozsdásodjon. Ez lehet a füst forrása, avagy a tömítés adja meg magát?
Huzat az van rendesen, szóval kilőve hogy az jönne ki.
Előre is köszi.
Köszi szépen !
Ahogy észrevettem ez a jelenség akkor adódott, mikor megraktam, alapjáraton nem is érzékelhető, sőt nincs is. akkor úgy tűnik nekem gyorsan sikerült 'leégetnem'.
Köszönöm a választ, s a tanácsod megfogadom. nem szeretnék itt maradni ha mégsem az lenne, bár van jelző is. de jobb félni.... :)
Ezeket a kályhákat nem arra tervezték, h annyira megrakd, hogy izzon a füstcső.
Sőt, ha így teszel, rengeteg energiát pazarolsz, hiszen a meleg egy része nem hasznosul, hanem eltávozik a kéményen át.
Folyamatos "közepes" tüzet kellene benne tartani, kicsit fojtva. Ha így teszel, a hamu is kevesebb lesz.
Az eleinte keletkező fura szag és füst valóban lehet védőbevonat, de akár a sziló is, ha nagyon nagy a hő.
A sziló egyébként teljesen felesleges volt. Semmi szükség rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!