Távhődíj fizetését hogy lehet elkerülni ha nem vagyok otthon a téli hónapokban és nem fűtök semmit?
A válasz engem is érdekelne.
Azt hiszem van rá jogi megoldás, hogy leválj a távfűtésről, de csak ha más (egyedi) fűtést beszerelsz, ami ugye megint költség, és a szomszédok is hozzájárulása is kell.
Légkondira gondoltam v vmi elektromos megoldásra, még úgy is olcsóbb lenne mint a távhő, pedig nem olcsó a villanyáram.
Utánnaszámoltam kicsit és az alapdíjból meg a hatalmas fűtésdíjból elég rendesen be lehet fűteni villannyal is. Ha vki sokat fűt nem mondom h olcsóbbra jön ki, de kb egálba viszont ha vki nem fázós akk tud spórolni.
Nálam jobban senki sem lázad a távhő ellen, de
a tények makacs dolgok.
Nagyon rossz a távfűtés, ennél csak
villannyal drágább.
Egyetlen 1 Kw/h -ás fűtőtest naponta közel 1000 Ft-ot fogyaszt.
2-3 ilyen alkalmatosságra biztos szükség lenne.
Számolj utána mennyivel olcsóbb?
A villanyt viszont teljesen ki is lehet kapcsolni, ez óriási előnye.
Utálom, amiért nincs mód leállítani a távfűtést!!
Leírom a saját példámat: Átlagos hidegben amikor kint pár fok van csak akkor nekem ha napi 12 órát otthon vagyok vagy vki otthon van tehát kell fűteni, úgy h este nem szoktam mert nem szeretem a nagyon meleget, kb havi 3-5e ft-ra jön ki a légkondis verzió. Ennyi a távhő alapdíja.
Az elektromos fűtőtesttel is kipróbáltam, azzal 15e ft körüli összegek jöttek ki kb ugyan így fűtve.
De még így is jobb mint fizetni a havi 20-30 ezreket amiért cserébe még olyan igazán kellemes meleget sem kapok, ha azt akarom hogy jó legyen rá kell segíteni az elektromos megoldással.. persze így akkor is meg van az a 18-20 fok amikor otthon se vagyok mégha nincs értelme akkor is..
Sehogy sem.
A szomszédoktól kapod a hőt. Ettől nem fagy szét a vízcső hálózatod,az összes bútorok,.. a fűtésrendszered radiátorokkal, parketta..minden.
Ha az erdőben egymagában állna a lakásod, az első télen szétfagyna mindened a kéróban, a fűtés hiányától.
Ezért kell fizetni,mert a hő nincs ingyen.
Add ki a lakást bérlőknek,ha üresen áll.
Mi is szívesen leválnánk a távhőről, de erre sajnos nincs lehetőség. A panellakásunkban egész télen 26-27 fokos afrikai eredetű hőség van. Pedig a mi lakásunk saroklakás és a külső falak nincsenek szigetelve.
A Panellakás egész télen olyan forró mint a Pokol. A távhőszolgáltató maga a Sátán, a panel lakóközössége pedig az Ördög leghűségesebb cinkostársai. A panelek lakóközössége valódi uzsorásbandát, lakásmaffiát alkot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!