Padlófűtésnél mekkora hőmérsékletre melegítitek a vizet?
Figyelt kérdés
Beretta kazánom van. Csak padlófűtés, radiátor nincs. Kérdésem az lenne, hogy mekkora hőmérsékletre állítjátok a vizet? Most nekem 40 C-on van, de azon gondolkodom, hogy nem alacsony-e. Tapasztalat? Illetve ki, hogyan állítja be? Beretta kazánról tapasztalat? Előre is köszönöm a válaszokat.2012. okt. 24. 18:47
11/12 Zsolt75 válasza:
25 - 30 fokos nekem a padlóba előremenő víz. Nálam is keverőszelep hűti. A kazánhőfok meg 60 fok. Én úgí olvastam így a legjobb a hatásfok.
12/12 anonim válasza:
Az alacsonyhőfokra beállított kazánokkal rövid időn belül több probléma lesz! A 60 - 70 c fok körüli hőmérséklet az ideális üzemi hőmérséklet a gázkazánoknak. Alacsonyabb hőfoknál olyan gázok és folyadékok csapódnak ki a kazánban, ami káros a készülékre.
Mivel a padlófűtéscsövekben nem célszerű a 60 fokos vizet keringetni, sem élettani szempontból, sem a csövek miatt, ezért hőcserélővel oldják meg a víz hőmérséklet beállítását. A kazánon belül kering a magasabb hőfokú víz, a padlófűtéscsövekben pedig a max 40 fok!
Sporolóséknál, a hőcserélőt kihagyják, és a visszatérő hidegebb vízzel keverve hűtik a vizet. Itt nagy a hibalehetőség, ugyanis túlmelegedhet az előre menő víz!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!