Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Hogyan tudnám biztonságosabbá...

Hogyan tudnám biztonságosabbá tenni a lakást?

Figyelt kérdés

Földszinten lakom, elég alacsonyan. Már betörtek hozzám a fürdőszobai ablakon keresztül, így félek esténként. Az autót is ellopták egyszer, máskor a CD lejátszót lopták ki az autóból. Csak az erkélyen van rács, ami a 2x2 sávos 'főútra' néz. Mellesleg a 'másik szobában' ahol alszom, a fürdőszoba, és konyha ablaka a zsákutcára néz, ami nem mindig van kivilágítva, nincs rács, és most nem tudnék minden ablakra befektetni egy rácsot, és az autónak is csak ott van hely...

Mit tegyek?

2012. okt. 13. 14:03
 1/7 Bence_ ***** válasza:

Üvegre fel tudsz ragasztani olyan fóliát amitől ha betörik akkor el reped de nem esik ki.

Ablak keretre meg valami zárat eszkábálj. így olyan könnyen nem fognak tudni bejönni.

2012. okt. 13. 18:04
 2/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm a tippet!

Már szereltettem fel olyat egy férfi családtagommal a fürdőszobai ablak első részére (dupla bukóablak van a fürdőben, és egy nagy, ami szintén dupla, de az szerencsére be van ragadva), és a zsákutcára néző ablak mind a két részére (belső és külső részére, alulra, és felülre, viszont a felsőt sajnos nem érem el, hiába állok fel egy székre, kicsi vagyok így is, ráadásul egyszer leestem a székről :/)

2012. okt. 13. 18:10
 3/7 gomzoli ***** válasza:
Lehet kapni ablakkeretre belülről egyszerűen felszerelhető riasztót. Nyitáskor iszonyat hangosan sípol.
2012. okt. 13. 21:33
 4/7 Bence_ ***** válasza:
2012. okt. 13. 21:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Értem a megoldást, de szerintem ettől függetlenül a betörő felfeszítheti az ablakomon a zárat...
2012. okt. 13. 21:42
 6/7 anonim ***** válasza:
Tetess rácsot a kis ablakra is, ezzel még a lakás biztosítási költsége is csökkenni fog. Az utcai lámpa kiégését jelezd a szolgáltató felé. A rendőrségnek pedig szólhatsz, hogy járőrözzenek a környéken gyakrabban. Ez megfélemlíti a betörőket, és elszoknak más környékre.
2012. okt. 14. 07:56
 7/7 anonim ***** válasza:

Riasztós matrica az ablakra

pl [link]

Én anno ilyet raktam az ablakok sarkába.

2012. okt. 14. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!