Gázkonvektoros fűtésű lakásban hogyan lehet műanyag ablakot beépíteni?
A gázkonvektor a szoba felé teljesen zárt. Az égéshez szükséges levegőt kintről veszi, és oda távozik az égéstermék is! A lakásba a nyitott, vagy rosszul záródó ablakon keresztül juthat vissza szénmonoxid.
A jól záró műanyag ablak miatt nem lehet gond!
(Csak szólok, hogy egy jó fa nyílászáró se szellőzik semmit!)
Köszönöm a válaszokat :-)felhívom a kéményseprőt, Ő majd megmondja a tutit. Annyi mindent olvastam, hogy már nem tudom mit gondoljak....
Állítólag az én konvektorom bentről használja a levegőt és kifelé fújja. Ezt sem tudom pontosan :-)
A szellőzés is igaz, mivel a fa kezelt, festett stb, valószínűleg tényleg nem szellőzik :-)))
Attól függ. A parapetes gázkonvektorok kintről veszik a levegőt és kintre is fújják az égésterméket. A kéményes gázkonvektorok a szoba levegőjét használják és a kéményen fújják ki az égésterméket.
Az utóbbi veszélyes lehet, mert a szoba levegőjét jól záródó ablakok esetén "elhasználhatja".
Hogy neked melyik van, azt könnyen eldöntheted: kéménybe megy-e a gázkonvektor vezetéke? Akkor szinte biztos, hogy kéményesed van és ekkor jobb, ha gázszerelő mondja meg a "tutit".
Ha a fal mellett van és a falon keresztül egy kúpos részen van kivezetve (ekkor általában ablak alatt szokták elhelyezni), akkor nincs gond, parapetes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!