Fég konvektor begyujtása? Kék drót szabadon? Szikra van. Csap nyitva!
Szabadon? Emlékeim nincs abban semmi szabadon, megy oda egy thermoelem, meg két drót (?),mindkettő rá van kötve két csatlakozóra. Amikor te megnyomod a gombot bent át kell mennie a szikrának.
Először is nézd meg szikrázik-e. Ha nem,akkor is ki lehet venni (talán két csavar) azt a blokkot, ami a szikrát adja az égéstérben. Ellenőrizd a drótokat és hogy nem zár sehol rövidre.
Ha van szikra, akkor lehet nem nyomod elég ideig a gázbeengedő gombot. Folyamatosan meg kell nyomni, és várni pár másodpercet mielőtt nekiállsz szikrázni (vársz mondjuk 5-10 másodpercet,addigra lesz kis gáz, ami begyulladhat).
További tippeket nem adok (azok abszolút szabálytalanok), a fentieket is csak saját felelősségre (jól csavard vissza a blokkot ha kiveszed)
most látom,hogy szikra van,szerintem nem nyomod elég ideig a gázbeengedő gombot (azért a végtelenségig ne töltsd meg gázzal az égésteret nehogy berobbanjon, de próbálhatsz kicsit várni a szikrával).
Nekem volt egy konvektorom,mindig szívtam a begyújtásával, de 10 évig nem látta szerelő :)
Felelőtlenség tippeket adni egy hozzá nem értőnek...
Most mondjam azt, hogy én szinte mindig gyufával, a
csillámlemez által takart lyukon gyújtottam be, mert azzal a szikrás sz@rral alig lehet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!