Ismerős a jelenség.Széttüzelték. Lehet kapni samottport és kell hozzá vízüveg. Azt hiszem,ha csak annyi a repedés, hogy egy kiló por és 1 liter vízüveg elég lesz. A keverési aránynak olyannak kell lenni, mint egy vakoló habarcsnak. Ha most megcsinálod akkor van idő száradni, mert rátüzelni nem szabad. Száradás 2-3 hét.
2012. szept. 17. 15:09
2/12 A kérdező kommentje:
Széttüzelték? Soha nem volt még használatban, de ez látszik is a belsején.
És azzal a keverékkel biztonságossá lehet tenni? Házilag meg lehet csinálni? A férjem csinálná ...
2012. szept. 17. 15:12
3/12 anonim válasza:
Azt a flekket látva gondoltam,hogy használt. Valóban uj, de szerintem minőségi kifogásos.Csak nem ujonnan vettétek,bár manapság ilyet már nem nagyon lehet kapni.Nekem 90-ben volt ilyen. Kérdésedre válaszolva : Igen, meg tudja csinálni a férjed. A fentiekhez kell egy malteroskanál is.
2012. szept. 17. 17:14
4/12 A kérdező kommentje:
A kályhát örököltük, nagyszüleim nem most vették az biztos, de soha nem üzemelték be.
Férjem már meg is csinálta. :)
Köszi a választ!
2012. szept. 17. 17:30
5/12 anonim válasza:
Használjátok megelégedésetekre.
2012. szept. 17. 17:39
6/12 A kérdező kommentje:
Köszi! Remélem beválik majd. Kicsit félek, mert azt olvastam problémás a működtetése.
2012. szept. 17. 19:26
7/12 anonim válasza:
Addig nem problémás amig meg nem tömitek valami nagyon magas kaloriájú tüzelőanyggal,mert szétéghet, vagy eldeformálódhat az öntvény.. Természetes, hogy forró üveget semmilyen formában nem löcskölünk le vizzel, igy a kályhaüveget sem,mert elreped. Teljesen lefojtani sem szabad amig félig el nem ég a tüzelő, mert gázaodik vagy lecsapódik a belső falakra a kátrány és nehezen lehet leveni vagy a nedves fánál egyáltalán és ezért a nedves fa pl nem ajánlott. Nem tudom,hogy a tiétek milyen tipusú és fán kivül ajánlott-e a szén is vagy csak a tőzegig lehet elmenni. Evvel jó tisztában lenni!
A szénnel és a brikettel óvatosan kell bánni minden kályhánál, nemcsak ennél. Simán szét tudják olvasztani bármelyik kályhát.
2012. szept. 18. 15:39
10/12 A kérdező kommentje:
Ok, értettem. Inkább brikett jöhet szóba, de többnyire parkettával és fával tüzelünk. Még nem gyújtottunk be, mert száradnia kell, de kíváncsi leszek majd, hogy jól működik-e. Mert itt a gyakorin van egy kérdés az Ohra kályhával kapcsolatban és az illető nem igazán boldogul vele. Na mindegy, majd meglátjuk.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!