Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Életveszélyben vagyok az ólom...

Életveszélyben vagyok az ólom miatt?

Figyelt kérdés

sziasztok, régi, több mint 100 éves társasházban lakok, egy kicsi mosdó van, ahová egy vékony víz cső jön csak fel, ami nagyon régi, és fél-1 évente mindig kipukkad valahol... mellékvezeték, egy métert már kicseréltek belőle, de rendszeresen fém ( szerintem ólom) darabok jönnek fel belőle rég óta, néha alig lehet elzárni a csaptelepet, és furcsán viselkedik, rezeg, puffog, néha nehezen folyik, néha szinte kilő... van hogy por szerű ólom jön fel belőle, de van hogy egész nagy darabkák... kb hetente megtelik a csaptelep szűrője vele.

ez életveszélyes? tényleg felhalmozódik az ólom, nem csak átmegy a testemen? magas vérnyomásom van, és gyakorlatilag minden tünet ami ólom mérgezésre utalhat...

kihez fordulhatnék segítségért, hogy megvizsgálják a vizet? a közös képviselőnk egy szemétláda, nem foglalkozna érdemben vele... Várom a válaszokat, előre is köszönöm! :)

2012. szept. 12. 00:05
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
46%

"A közös csöveket a ház pénzéből, a ház fizeti, nem neked kell."

És a ház el is jár dolgozni helyettünk, hogy pénze legyen, nem vitázik lakógyűlésen, sőt örömmel ajánlja fel lakóinak komfortérzetéért, amit sikerült a munka során előteremtenie. HAHAHA

2012. szept. 13. 08:33
 12/15 anonim ***** válasza:
0%

Tényleg cserélnie kell. Erre törvény kötelezi.

A vízóráig (vagy belépési pontig) osztatlan közös tulajdont képez, amiért a lakóközösség kötelessége felelni. Erre a fedezetet a közös költség befizetésével érik el. Ebből az összegből fedezik pl. a beázó tető javítását, a lépcsőházi világítást, stb..

2012. szept. 13. 10:10
 13/15 A kérdező kommentje:
hmm vérvizsgálatra kb. évente járok, legutóbb 3 hónapja voltam, és évek óta itt lakok. ott nem találtam semmi furcsát a véremben... akkor nincs is gond?
2012. szept. 18. 21:03
 14/15 anonim ***** válasza:
22%

Talán...

De sima vérvizsgálatnál ólomra nem néznek ám, mert az drága, meg az emberek 99,99%-nak fölösleges...

2012. szept. 18. 21:46
 15/15 anonim ***** válasza:
Miért nem hívod már föl az ÁNTSZ-t? Erre várunk...
2012. szept. 19. 10:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!