Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Molylepke a gardróbban. Mit...

Molylepke a gardróbban. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

A karácsonyi potpouri-szerű (szalma?)díszekbe ették be magukat, azt kidobtam az egészet úgy, ahogy van dobozostól, de a gardrób szobán kívül a gyerekszobában is találtam már kukacot, addig nem tudna elmászni a gardróbból, így gyanítom, hogy van valahol még egy kolónia.(lehet a babánk kókuszmatracában?)

Szerintetek ruhamoly lehetett vagy kajamoly a potpouriban?

Hogy derítsem fel a második csapatot?

2012. aug. 30. 18:23
 1/9 anonim ***** válasza:
Naftalin.
2012. aug. 30. 18:28
 2/9 anonim ***** válasza:
Alapos fertőtlenítős átmosás, minden zug átvizsgálása. Igen, valamilyen molyirtó is kell, plusz egy kicsit kellemesebb kiegészítőnek sok-sok levendula a szekrényekbe. De mondom, ilyenkor már csak pluszba, önmagában nem hiszem, hogy elég. A kókusz matrac is gyanús lehet.
2012. aug. 30. 18:39
 3/9 anonim ***** válasza:
Szerintem hétvégén áldozzatok fel időt egy alapos takarításra illetve mosásra, majd tegyetek be moly irtót illetve azt a levendulát amit mondanak, meg célszerűbb egy kis tálka dohányt is bevinni egy felső polcra felrakni ahol nem veritek le mert azt a moly nem szereti.
2012. aug. 30. 18:44
 4/9 A kérdező kommentje:

és a matraccal mit lehetne tenni?

a baba alá nem raknék vegyszerest, ha meg benne a kukac, akkor kevés a levendula, dohány, kimosni meg nem lehet...

2012. aug. 30. 19:17
 5/9 A kérdező kommentje:
levendulát hol szerezzek?
2012. aug. 30. 19:18
 6/9 anonim ***** válasza:
levendulás kis akasztót vegyél...tesco,praktiker v bármelyik hipermárketbe lehet venni ilyen kis szekrénybe való levendulás írtókat,sőt konnektorba is lehet dugni ilyen konnektorba való írtó kütyüt....a levendulás cuccot az akasztókhoz kell akasztani és állati sokáig elég....+tehetsz a konyhaszekrényekbe is
2012. aug. 30. 23:34
 7/9 A kérdező kommentje:

ok, akkor a dm-ben is csak lesz, ez a konnektoros eg kifejezetten jól hangzik, így a szobában is lesz, a szekrényeket meg teleaggatom lógóssal, meg illóolajat is csöpögtetek ide-oda.

Tiszta levendula illatban fog úszni a lakás, de nem is baj, meg annyira utálom a molyokat(7 évig nem volt a lakásban, erre a hülye karácsonyi potpouri bevonzotta őket..pff) , hogy a célért mindent.

Köszi

2012. aug. 31. 13:51
 8/9 A kérdező kommentje:

egyelőre csatát nyertem, domestos, kipakolás, levendula mindenhol és biocsapda(erre csak a legyek jöttek eddig)

mikor derül ki, hogy tényleg megszabadultam-e tőlük?

3 napja nem láttam egyet sem :) remélem így is marad

2012. szept. 2. 10:57
 9/9 A kérdező kommentje:

báh, ma megint találtam 4-et, remélem ez már csak az előző banda pár megmaradt példánya.

mivel nem ruhamoly hanem liszt,és a gardróbból kidobtam a karácsonyi szárítottas narancsos dekort amiben tanyáztak, így elvileg nincs mit enniük ill hova petézniük, így meddig maradnak még meg a túlélők?

2012. szept. 7. 21:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!