Miért keményebb a víz Csepel Szigeten (és Budapest legdélebbre eső kerületeiben) 150%-al mint például sok más budapest kerületeiben?
A vízművek honlapján található táblázatból másoltam ki az alábbi értékeket.
Bp. - I. ker. 146
Bp - II. Ker. 147
Bp - III. Ker. 148
Bp. - VI. ker. 148
Kisoroszi 148
Bp. - V. ker. 149
Bp - XII. Ker. 150
Bp. - VII. ker. 151
Bp. - X. ker. 151
Bp. - XIII. ker. 151
Bp. - XVI. ker. 151
Budakeszi 151
Bp. - IV. ker. 153
Bp. - XVII. ker. 154
Bp. - VIII. ker. 155
Szigetmonostor 155
Bp. - XV. ker. 157
Bp. - XIV. ker. 158
Bp. - XIV. ker. 158
Pócsmegyer 161
Budaörs 162
Bp. - IX. ker. 166
Bp. - XI. ker. 172
Bp. - XIX. ker. 182
Bp. - XVIII. ker. 195
Bp. - XXIII. ker. 205
Bp. - XXI. ker. 208
Bp. - XX. ker. 211
Szigetszentmiklós 219
Bp. - XXII. ker. 221
Halásztelek 222
Bocsi, igazad van, a mértékegységet tényleg elfelejtettem feltüntetni: mg/liter CaO (Calcium Oxid)
Egyébként itt a honlap is:
a jobb felső sarkában végig lehet zongorázni az összes kerületen és a néhány pest megyei városon.
Köszönöm a választ, most feltettem Budapest kerületeinek a térképét, hogy jobban lehessen érzékelni, a keményebb és lágyabb vizek területi elosztását.
A térkép szerint kizárólag dél pest és dél buda kerületeiben kemény a víz és ahogy megyünk délebbre, egyre keményebb. Szóval jó lenne azt tudni, hogy mi az oka ennek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!