Most olvastam le a gázórát, és az előző havihoz képest 100 köbméter ment el, ez normális?
Tudtommal a gázórában nincs mágnes, szimpla mechanikus gázátfolyásmérő.
Mi 2-en egy családi házban most kb 50 köbmétert fogyasztunk így nyáron. Kicsit soknak tűnik nekem is a 100.
El is romolhat a mérő, úgyhogy ha ez így marad, kihívatnám a gázosokat, de az ördög nem alszik alapon előtte, közben és utána is fényképeznék + tanú. Most még hagyján, hogy 100 - bár ez se kevés pénz - de képzeld el mi lesz télen, ha valami tényleg rossz az órában.
Minél előbb jelented be a "gyanúdat", annál jobb.
16:37! Gázóráról van szó nem villanyóráról! A gázórát te mágnesezheted, garantáltan semmi hatása nem lesz.
Mi is 3-an vagyunk egy 100nm-es családi házban. Gáztűzhely van, a melegvizet egy átfolyós rendszerű kombi kazán szolgáltatja. Havi 10-15, max 20 m3 gáz fogy.
Most szeptemberben lesz az éves leolvasás. Fűtéssel együtt is 1000 m3 alatt leszünk. Lesz egy kis túlfizetés is.
Soknak tűnik.
De például nálunk is áprilisban 60m3 ment el úgy,hogy már nem fűtöttünk.Aztán rájöttem mi fogyaszt marha sokat:az átfolyós vízmelegítő!Nekünk 2 őrlángos van,ami égett folyamatosan,ezenkívül csak a gáztűzhely volt.
Azóta este 8-kor mindig kikapcsolom a vízmelegítőt és csak 11órakkor,de van,hogy csak 14órakkor kapcsolom be.
Így a fogyasztás lecsökkent 20m3-re,de volt 18m3 is.
A régebbi albérletünkben is átfolyós vízmelegítő volt,de csak egy őrlángos,azt soha nem kapcsoltam ki és úgy volt a havi fogyasztás 15-20m3 között amikor már nem fűtöttünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!