Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Ha a behajtási osztályon van...

Ha a behajtási osztályon van a lakáshitel és újból tudom fizetni a hitelt vissza lehet onnan hozni a bankhoz?

Figyelt kérdés

2012. júl. 27. 10:07
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

ma 07:44-nek

(én vagyok aki olyan sokat írt a behajtásról)

Kevesen tudják,de sem a bank,sem a behajtócég nem tehet semmit amíg az adós hajlandó törleszteni,és törleszt is rendszeresen havi X. összeget.

Sem börtönnel,sem kipakolással,sem kilakoltatással nem fenyegethetnek ha nem bújsz ki a fizetés alól.

Te nem akarsz kibújni,és ahogy írod van egy összeg amit még képes vagy fizetni havonta.

Én azt tanácsolom neked(tapasztalatból írom), hogy kezdj el egy szép levelezést a behajtócég felé. Ezzel azt éred el,hogy folyamatosan tájékoztatod,és kéred őket a részletfizetésre,és közben folyamatosan fizeted a törlesztést. Azért is érdemes,mert lehet hogy bírósághoz fordulnak,így tudod igazolni,hogy sosem bújtál el, szándékodban van törleszteni,de csak így tudod megoldani ahogy tudod. A bíró figyelembe veszi,és sokszor helyt is ad az adós kérelmének.

Te csak fizesd tovább amennyit tudsz,és minden egyes felszólító/ követelőző levélre válaszolsz,hogy "Sajnálom,de csak ennyire vagyok képest. De ezt az összeget mindig,becsületesen fizetem."

Csak megjegyzem egy idő után beletörődnek,hiszen az az érdekük,hogy megkapják a pénzüket..

Van egy másik lehetőség,de ehhez nagyon jó idegek kellenek,és egy bizonyos fajta pofátlanság az adós részéről. (bocsánat, itt nem azt akarom mondai,hogy pofátlan lennél,hanem hogy vannak ilyen emberek,és bizony ők képesek erre)

Vannak akik elintézik hogy semmi ne legyen a nevükön. Se ingó,se ingatlan vagyon. Kilépnek a munkahelyükről,és elintézik,hogy "feketén " dolgoznak. Így rendszeresen fizetési átutalás sincs. Majd szépen csődöt mondanak.

Magánemberként is lehet csődöt jelenteni. Utána kell olvasni hogy is van ez.

De azt hiszem ez a megoldás nem jó neked,hiszen a szüleid háza a fedezet. (sajnos ez már elég lenne,hogy elkobozzák,ha csődöt mondanál)

Van olyan lehetőséged,hogy a lakóhelyedhez tartozó önkormányzatnál kérsz ingyenes jogi tanácsadást. Ők tudnak segíteni,és vannak jogászok,akik akár képviselnek is a bíróságon. Így esélyed lehet arra,hogy a fele tartozást a volt párod fizesse. Ha a bíró helyt ad a kérelmednek,akkor onnantól kezdve csak a te részeddel kell foglalkozni..A többit tőle fogják behajtani.

2012. júl. 29. 20:29
 12/13 anonim ***** válasza:

# 10 Megértem, hogy el vagy keseredve, elnézem, hogy az eredeti kérdező felvetése elé következetesen és folyamatosan tolod a sajátodat, de az már sok egy kicsit, hogy az önsajnálatoddal is terheled az oldalt. Felvetettem egy lehetőséget, ami valószínűleg nem a legkívánatosabb megoldás, lehet, hogy nem is old meg mindent, de talán mégis valami. Lehet, hogy nincs is rá lehetőséged, de az önsajnálattal semmire se mész, csak megnehezíti, hogy észrevedd, mérlegeld a szóba jöhető megoldásokat.

Innentől kezdve nem követem a kérdést.

2012. júl. 30. 12:44
 13/13 anonim ***** válasza:

Sajnálom, hogy bosszúságot okoztam, és elnézést kértem az eredeti kérdezőtől is.

Ha több ügyvéd is "lerázott", akkor elképzelhető, hogy az önsajnálaton túl valóban nagyon bonyolult a helyzetem. A volt páromnak sem akarok rosszat, de a terhet nem bírom egyedül cipelni. Keresem a megoldást, eddig "kapaszkodtam" a javaslataidba, csak próbáltam "átültetni" az egyedi helyzetemre.

Túl sok mindent megéltem az 52 évem alatt, megbírkóztam a lakásmaffiával is, azt hittem rosszabb nem lehet ... de sajnos igen.

Amikor aláírtam a hitelt, megfogalmazódott bennem, hogy emelkedik a hitel, és ha egyedül maradok... akkor is tudom vállalni.

Én csak egy egyszerű adminisztrátor vagyok évi 880 eFt-os keresettel, soha, de soha nem volt mellé lehetőségem + jövedelemre. A munkám ennek ellenére szeretem, vállaltam népszámlálást is, de egyszerűen nincs lehetőség borsodban egyéb munkára.

Mindegy, nem folytatom.... a férfiaknak áll a világ :(

Azért ennyire rossz ember nem vagyok !

Az egész életem a túlélésről szólt és a szeretteimről.

Még miattuk élek.

Köszönöm az eddig türelmed.

2012. júl. 31. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!