A folyosó lapozásánál is a helység középpontjától kell kezdeni a lapozást?
Figyelt kérdés
2012. júl. 22. 16:51
1/7 anonim válasza:
A folyosó lapozásánál SE a helység középpontjától kell kezdeni a lapozást. Miért kéne?
3/7 A kérdező kommentje:
Én néztem neten videókat, szóval azokból vettem. Házilag szeretnék lapozni. Ha nem középről, akkor tippeket tudnátok írni, hogy miként is kéne?
2012. júl. 22. 17:53
4/7 anonim válasza:
Én sem vagyok szakember, de itthon én burkoltam mindent.
Valamelyik egyenes falnál érdemes kezdeni, hogy melyiknél, az a helyiségtől is függ.
Pl. érdemes olyan apróságra figyelni, hogy az ajtó felé haladj, különben beszorulsz. :)
Kezdés előtt mérd meg pontosan a falakat, számold ki, hogy jönnek ki a sorok, csúnya tud lenni, ha pl a szélére egy 2 centis csíkot kell vágni.
Átlót mérve megtudod, derékszögűek-e a falak. Ha nem egészen, szintén érdemes megtervezni, hogy egész sorral kezdesz, vagy vágottal, az is furán néz ki, ha a folyosó eleje egésszel kezdődik, a végére meg be kell vágni egy pár centis csíkot. Ha nagyon távol áll a derékszögtől, akkor érdemesebb átlóba rakni, az több munkával jár, de elrejti az ilyen hibát.
Stb..
5/7 A kérdező kommentje:
Nem teljesen derékszögű a fal. Az átlós lerakásnál hogyan kell kezdeni?
2012. júl. 22. 18:57
6/7 anonim válasza:
Én úgy csinálnám, hogy a folyosó hosszú fala mentén megfelelő távolságra húznék egy egyenest (pl. kicsapózsinórral), annak mentén kiraknék egy egész sort, aztán ehhez illeszkedne a többi csempekeresztekkel hézagolva. Aztán persze a fal mentén végig vágni kellene a megfelelő darabokat.
7/7 A kérdező kommentje:
Értem, köszi, megpróbálkozom majd vele :)
2012. júl. 22. 19:40
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!