Budapest 18. kerülete, azon belül is a Tinódi utca (Lakatos lakótelep) milyen környéknek számít?
Biztonság, üzletek közelisége, kikapcsolódási lehetőségek, orvos stb. tekintetében.
Fiatal pár vagyunk és augusztusban költözünk oda.
Hát nem tudom, szerintem semmivel nem rosszabb mint bármelyik másik lakótelep, de itt legalább több a zöld. Sok fa van. Közlekedésileg is jó, jobb mint a Havanna vagy az Alacska.
Ha választani kéne a 18 kerületi lakótelepek közül én ezt választanám.
Én a 18-ban nőttem fel, igaz nem lakótelepen. Szeretem azt a környéket. Betörés mindenhol lehet, hozzánk is törtek be, pedig egy darab cigány nem lakott a környéken. Ez nem igazán hely függő, bárhol előfordulhat, de egy riasztó sokat segít.
Egyébként onnan nem mesze van a lőrinci SZTK ha az orvosi ellátásról van szó, ügyelet is ott van, bár én nagyon nem szeretem. Sokat kell várni és néha bunkók, de ez van. A háziorvosi rendelő a Béke téren van, a villamos végállomásnál. Egész kiskoromban oda jártam gyerekorvoshoz, ott viszont nagyon normálisak voltak. De nem muszáj oda bejelentkeznetek, mehettek a 19-be is dokihoz az oda közelebb van, a villamossal másik irányba.
A Lakatos út, Üllői út kereszteződésben van egy Lidl (vagy Aldi, most nem emlékszem) az két megállóra van a Tinóditól. Ott egyébként a túloldalon van egy üzletsor. Fodrászhoz is oda jártam. A whiskey-s által kirabolt OTP is ott van!!! :-D
Szórakozás viszonylag kevés, talán a Téglagyári megálló van a közelben, de én csak egyszer voltam ott. Nem rossz, nem tudom milyen programok szoktak lenni. Villamossal viszont könnyen eléritek a metrót, onnan meg bármit. Éjszaka a 950-es busz jár arra viszonylag sűrűn.
Étterem van egy pár a környéken.
Amennyiben gyereket majd terveztek kiváló lehet a hely, mert kapásból 2 általános iskolát és 3 gimnáziumot tudok mondani onnan egy köpésre. Piros Iskola, Lakatos iskola (Eötvös Lóránd áltisk.), Hunyadi Gimi, Karinthy Gimi, Pogány Frigyes középsuli. Nem is beszélve a 19 kerületi iskolákról, szóval ennyit tudok elmondani. Óvodákat nem ismerem, mert mikor jártam még nem figyeltem meg mások hova járnak. De biztos van.
Köszönöm az eddigi válaszokat, sokat segítettetek :)
Szívesen várom még ha van vkinek tapasztalata ezügyben.
Tavaly költöztünk a Lakatosra. Javaslom, hogy a felújítást kezdjétek az elektromos hálózat átvizsgálásával, hiszen 50 éves házakról van szó. Valamint szerintem egy nagyobb probléma a falak vizesedése + ebből fakadóan a penészesedés (ha még nincs a házon külső szigetelés!) Ezekre fordítsatok nagyobb figyelmet.
A zöld környezet mindenért kárpótol... Bölcsőde, óvoda, játszótér van dögivel :)
Nekünk mondjuk a biztonsággal nem volt gondunk... a nyóckerből jöttünk :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!