Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Medencések! Mit szóltok ehhez...

Medencések! Mit szóltok ehhez a vízteszthez?

Figyelt kérdés

Most állítottam fel a medencét, és a vízteszt azt mondja, hogy klór semmi. Ph kicsit sok, de olyan éppenhogy sok. És nagyon-nagyon lúgos!

Létezik az, hogy tényleg nagyon kicsi, szinte semmi a klórtartalom. (BP-Zugló) Én amikor kádban fürdök, mindig viszketek, azt hittem hogy a klórtól.

És ezzel a lúgossággal mit lehet kezdeni?

2012. júl. 4. 22:51
1 2
 11/13 reptoid ***** válasza:
A algasokkolóhoz nekem van kis adagolóm, de fel is oldhatod, mindegy. Belerakod, hadd menjen a szűrő, keveredjen el rendesen. pár óra után le szoktam állítani, hogy az elpusztult élőlényeket ne szívja be a szűrő, ne rothadjanak bele. Így a medencetérben maradnak, leülepszenek, ki tudod porszívózni következő nap.
2012. júl. 4. 23:54
 12/13 anonim ***** válasza:

Naszóval.

Először is állítsd be a klórtartalmat és a pH értéket.

A klórnak először soknak kell lenni benne. Feloldod vízben a port, és hozzáöntöd a medencevízhez. Utána beállítod a pH értéket. Ha ez megvan, akkor már gyakorlatilag használhatod is a medencét, bár a klór-sokkolás után egy napot várnék a helyedben. Másnap fürödj először.

Legyen egy hosszúhatású tabletta is a vízben egy úszó tartóban. Hetente ellenőrizd a klórtartalmat, mert a melegtől gyorsan elillan. Takard le használat után, akkor hosszabb ideig marad benne.

Algaölőt is tehetsz bele, bár ha klór van elég, az is megfelelő. Időnként tölts rá vizet, és hetente ellenőrizd a víz klórtartalmát, pH értékét. Ha opálosodik a víz, pelyhesítsd és szívd le a trutyit az aljáról

2012. júl. 5. 13:20
 13/13 anonim ***** válasza:
Minden anyagot (a tabletta kivételével) csak feloldva tudod a vízbe keverni, mert ha a klór-port beleszórod, akkor kimarja a medence alját.
2012. júl. 5. 13:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!