Albérletet szereznék, de HOGYAN?
Tudtok valami jó tippet adni?
Rengeteg oldalt nézegetek, de egyszerűen ahogy megjelenik egy ígéretes lakás, lecsapnak rá rögtön.
A tegnapi lakásokat 300an megnézték már...
Meg a kauciók is valami horribilisek, én nem tudom tisztában vannak egyáltalán a tulajok a kaució fogalmával? :D
Miért kell egy berendezetlen jobbára lepukkadt lakást 120000 kaucióval kiadni?
"Most elkér teszem azt 200000ft-ot kaucióba, és elszórja.
Ha költözünk, nem tudja visszaadni.
Na akkor ki van átverve?"
Hát erre van a szerződés nem?
Pénzben, vadidegenek közt nincs bizalmi kérdés. Kaució van. Te akarsz az ő lakásába költözni, ha nem tetszenek a feltételek találj másikat.
Olyanról még nem hallottam, hogy a Tulajdonos elköltötte volna a kauciót és nem adta vissza a Bérlőnek, ha az visszajárt volna...
Viszont arról lépten-nyomon hallani, hogy a Bérlők milliós tartozással léptek le, a Tulajdonos hiába tépi a haját, nem tudja behajtani rajtuk a kárát, őneki kell fizetni a villanyszámla-, gázszámla-, közösköltség tartozásokat...
Ha a Tulajdonos nem fizetné vissza a jogosan visszajáró kauciót, akkor a Bérlő szépen beperelheti és (mivel neki van ingatlana és ingósága) a végrehajtó beszedi a pénzt tőle!...
Nyugi! A Tulajdonosoknak jól felfogott érdekük, hogy a kauciót elkülönítve kezeljék és nem nyúlnak az összeghez!...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!