Kezdőoldal » Otthon » Egyéb kérdések » Egyedül lakom, és be akarnak...

Egyedül lakom, és be akarnak törni mit tegyek? Mit tegyek ha megpróbálnak be törni a házba és én a házban tartózkodom?

Figyelt kérdés

Sajnos egyedül lakom, egy eléggé rossz helyen.

Elvesztettem a szüleimet 9 hónap alatt,a nővéreim

külföldön élnek,én pedig itt lakom egy eléggé rossz helyen

már minden vasat el kellett adnunk mert már el akarták lopni.Ebben az utcában csak én nem vagyok Roma származású

most szerintem be akarnak jönni a házba is éjszaka a gond hogy egyedül lakom.Most az ágyam mellett tartok egy

vas csövet.

2012. jún. 29. 22:21
 1/10 A kérdező kommentje:
18/F még 1 hónapig leszek itthon aztán költözök nővéremhez.
2012. jún. 29. 22:22
 2/10 A kérdező kommentje:
Kertes házban lakom!
2012. jún. 29. 22:24
 3/10 anonim ***** válasza:
Kapcsolj fel minden villanyt,külsőt is,telefon legyen melletted a rendőrség számával,szóljon valami zene,vagy legyen hangzavar.Ha van valami haverod,áthívhatnád magadhoz!
2012. jún. 29. 22:33
 4/10 A kérdező kommentje:

Az a gond hogy a haverjaim,se lehetnek minden éjszaka itt

most a kutyát a bejárati ajtóhoz kötöttem lehúztam minden redőnyt az ablakokon!

2012. jún. 29. 22:47
 5/10 anonim ***** válasza:
Miből gondolod, hogy ma éjjel be akarnak törni hozzád?
2012. jún. 29. 22:49
 6/10 A kérdező kommentje:

Nem azt mondom hogy ma éjjel hanem hogy majd be akarnak törni.És az lehet hogy még itt lakom meg fog történni és azért kérdeztem hogy védjem meg magam,meg mit csináljak.

Ahogy mennek el a kapu előtt mindig néznek befelé.Amit eddig soha nem csináltak.És halottam hogy a kutyánkról beszéltek.

2012. jún. 29. 22:52
 7/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a helyedben szereltetnék fel egy riasztót, ami bejelez a rendőrségre/biztonsági céghez. Ha Te is elköltözöl onnan, akkor félő, hogy nem lesz hova hazajönnöd (ha egyáltalán akarsz).
2012. jún. 29. 23:28
 8/10 anonim ***** válasza:

En is hasonlo helyen laktam. Kulcsold az ajtot mindig. A vascsö es a telefon jo ötlet, de az ajto melle is tegyel eggyet. Szerezz be gaz vagy bors spayt. Esetleg talan sokkolot.

Proballtak mar rank is törni az ajtot mikor egyedül voltunk otthon tesommal. Hallottam hogy üvegeket dobaltak az ajtonkhoz, kimentem behivni a kutyat nehogy baja essen. Erre ahogy hallottak hogy kattan a zar berontott a szomszed. Szerencsere ki tudtam tuszkolni es tartani az ajtot. Rögtön kialtottam tesomnak hogy hozza a kulcsot. Aztan telefon a rendörsegre.

Lenyeg az hogy amennyire tudsz maradj higgat.

De nem hinnem hogy ez be fog következni, azert nem art ha fel vagy kezülve erre is. Szerintem nagy az esely ra hogy ugy jarsz mint nagymamam.

Elment a rokonokhoz 1 hetre. Kifigyeltek hogy nincs otthon es akkor kiramoltak a lakast. Mosogepet, tv-t, de meg a hajcsavaroit es a falvedöt is elvittek.

Ha nem latogatoba mesz a növeredhez hanem odakölözöl, akkor par cuccot amit az elkövetkezendö egy honapban nem fogsz hasznalni vid at hozza. (Teli ruhak, fölös agynemü,edenyek, nelkülözhetö müszaki cikkek.)

Es fordits energiat a megelözesre. Marmint a romaknal mindenki ismer mindenkit. Probalj meg baratkozni. Nem kell puszipajtinak lenni de sosoem tudod honnan jön hasznos info. vagy ki vesz vedelmebe.

23L

2012. jún. 30. 10:48
 9/10 anonim ***** válasza:
100%

Egy kriminál-pszichológustól hallottam, hogy ha összefutsz a betörővel, akkor jobb ha nem kezdesz el hőbörögni, és erősködni, mert nem tudod, hogy milyen fegyver lehet nála, így esetleg a rövidebbet húzod.

Azt javasolta, hogy lehetőséghez mérten higgadtnak kell maradni és nagyon fontos, hogy bemutatkozz neki és hogy te itt laksz.

Állítólag ez azért jó, mert amíg ezt nem teszed meg, addig csak egy "megoldandó feladat" vagy.

De ha bemutatkozol, akkor már "ember" leszel és jó eséllyel másként fog viszonyulni hozzád...

2012. jún. 30. 16:27
 10/10 anonim ***** válasza:
100%
A héten, vagy múlt héten fogadták el azt a törvényt, ha betörnek hozzád akár milyen módszerrel megvédheted magad, akár le is lőheted, ha olyan a helyzet!!
2012. jún. 30. 22:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!